SVJETSKA MODA

Što bi Sarah Jessica Parker odjenula?

Retro elegancija kuće Halston

Vrhunac Halston kuće bio je krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća i tada su nametnuti ideali kako bi idealna djevojka s njihovim potpisom trebala izgledati. Uvijek elegantna, senzualna i vrlo zavodljiva - isijavala je onim pritajenim seksipilom kojeg mnogi pokušavaju naglasiti u svojim kolekcijama.

Niti previše, niti premalo - deviza je koja traži pametnog krojača koji će znati skrojiti haljinu dostojnu svake ženske figure (od oblika kruške do pješčanog sata). Upravo ti kanoni poslužili su inspiraciji Mariosa Schwaba za sezonu proljeće/ljeto 2011, koji se odlučio za cijeli set koktel i dugih večernjih haljina, budući je takav izbor uvijek, više-manje, uspješan i cilja na stalnu klijentelu.

Lagano pojasno drapiranje, kojim se razbija struk kako bi se prebacio pogled na neke druge dijelove tijela odlično će poslužiti ženama ne toliko ravne i ispeglane figure (bez da pritom djeluju kao da skrivaju trudnički trbuščić).

                                 Kombinezoni, tamna elegancija i lagano drapiranje

Uz asistenciju Sarah Jessice Parker, koja je poslužila Schwabu kao inspiracija, ali i kao kreativna direktorica, stvoren je niz zavodljivih odjevnih komada koji će pronaći svoje mjesto na glamuroznim zabavama njujorške scene, ali i na nekim „manje dinamičnim" mjestima gdje je potrebna odjevna formalnost.

Mladost - odnosno, želja za približavanje klijenticama u dvadesetim godinama svakako je evidentna - od izbora boja do kroja koje će IT djevojke znati prepoznati. Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi se Blake Lively snašla u Halston haljini, budući će njena nešto starija verzija, gospođa Parker, svakako biti često odjevena u svoj vlastiti potpis.

 

Marko Banjavčić

Photo: WWD.com

Objavljeno: 14.09.2010. u 17:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p