SVJETSKA MODA

Što će nositi svjetske trendseterice?

Odgovor je vrlo jasan: Mulberry

Mulberry, ili kako ga modni laici zovu - američka inačica britanskog Burberrya, zacementirao je svoj status predvodnika celebrity scene preko obje strane Atlantika. Naime, većina poznatih djevojaka vrlo se lako odlučuje za komade iz Mulberry kolekcije, budući da znaju kako tim odabirom ne mogu pogriješiti. Postavlja se elementarno pitanje - zašto?

Klasika za moderne djevojke

Emma Hill, kreativna direktorica iza ovog slavnog imena, producira komade koji ne ulaze u srž trendova, već ih definiraju na sebi svojstven način, pritom se oslanjajući na veoma bogatu modnu prošlost. Kopajući po riznicama zaboravljenog vremena, Emma pronalazi inspiraciju u odijevanju djevojaka u pedesetim i šezdesetim godinama 20. stoljeća.

Romantičarski nastrojene, obično upakirane u šarmantni celofan, Mulberry djevojke kao da se nalaze na daskama predstave o zaboravljenim elitisticama koje žive u ekskluzivnim četvrtima Londona i Pariza.

Klasični odjevni komadi, kao što su hlače visokog struka mrkva kroja, ili strukirani baloneri boje breskve dobili su najveću pozornost na pisti njujorškog tjedna mode u kolekciji za proljeće/ljeto 2011. Bez pretjerivanja, Emma je svoje vizije savršenih djevojaka prenijela na mnoge koktel haljine iz kolekcije, među kojima se najviše istakla ona zebrastog uzorka.

                        Visoki struk/ prozračni A-kroj i cvjetne haljine (tulipan kroj)

Modni dodaci - elementarna nužnost?

Možda najveća javna tajna ovosezonskog tjedna mode u New Yorku su smanjeni modni dodaci koji su ustupili svoje mjesto uzorcima, naročito onom cvjetnom (slično u Hrvatskoj nudi modni duo eNVy room). Torbice, od smeđe polirane kože, postale su tako maleni detalji koje će Mulberry djevojka nositi oko pasa, za osnovne potrepštine (ruž i mobitel?).

Ljupko i šarmantno - pravi Mulberry. No mystery there.

 

Marko Banjavčić

Photo: wwd.com

Objavljeno: 15.09.2010. u 10:14

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p