SVJETSKA MODA

Što je Phoebe Philo učinila za Celine?

Cijene su porasle, a planira se i širenje

Nakon što je Michael Kors napustio Celine 2004. na njegovo mjesto je došla naša Ivana Omazić, međutim vlasnik Pierre Yves Roussel je već tada imao druge planove. Kakve? Pa uglavnom se čekalo konačno: "da" od strane Phoebe Philo.

Kako bi joj izašli u susret kompanija je samo za nju otvorila poseban studio u Londonu, gdje živi s obitelji. Nakon što je pristala na vođenje brenda, LVMH je otišao i korak dalje te uništio sve ostatke prethodnih kolekcija kuće Celine, sve manje ekskluzivne robne kuće i Net-a-Porter izgubili su pravo na prodaju njihove robe, torbice se više ne proizvode u Kini... sve u ime rebrandinga.

Od trenutka kada je angažirana Philo cijene Celine komada su porasle, a proljetna kolekcija prodaje se i u Bergdorfu i u Barneysu iako je običaj da samo jedna robna kuća ima ekskluzivu. Philo je istaknula kako je njen trenutni cilj pozicionirati brend kao luksuzan, prije nego krenu s jeftinijim kolekcijama: „Mislila sam kako je nužno etablirati kvalitetu brenda. Sada kada je etablirana i vrh piramide je na svom mjestu, možemo se širiti."

B.K.

 

Objavljeno: 14.03.2010. u 13:22
Tagovi: Celine, Phoebe Philo

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p