SVJETSKA MODA

Što kada plus size modeli postanu zvijezde poznatih kampanja?

Izvrstan remake s novim licima koje nismo navikli gledati

Prolistate li bilo koji modni magazin ili se samo provozate ulicom i obratite pažnju na reklamne plakate, bit će vam posve jasno da plus size modeli rijetko kada dobivaju priliku biti zvijezdama kampanja high end brendova.

U industriji u kojoj su estetski ideali strogi i vrlo limitirani, samo određeni tip ženske ljepote dobiva priliku biti prezentirani u kampanjama velikih modnih kuća. Stoga je grupa žena, kojima je dozlogrdilo na plakatima i u editorijalima viđati isti tip mlade i izrazito vitke žene, rekreirala vizuale modnih kampanja. Tako su umjesto Gigi Hadid, Abbey Lee Kershaw, Jourdan Dunn i drugih modela kao zvijezde kampanja osvanule žene koje modna industrija stavlja pod zajednički nazivnik: plus size. Buzfeed je osim fotografija snimio i video, a svaka je od tih žena podijelila svoje osjećaje vezane za ovaj projekt i poimanje ljepote koje nam se sustavno nameće kroz medije i modu. 

Tommy Hilfiger jesen 2016 (Gigi Hadid)

"Bila sam šokirana koliko je fotografija dobro ispala. Toliko sam puta čula kako moje tijelo nije stvoreno za lijepe stvari pa mi se ovo učinilo tako pogrešnim. Rekla sam si, ako mogu rekreirati ovu fotografiju, nema razloga zašto u kampanji ne bi bio plus size model", izjavila je Kristin koja je u Tommy Hilfiger kampanji zamijenila slavnu Gigi Hadid.

Agent Provocateur jesen 2016 (Abbey Lee Kershaw)

"Tijekom odrastanja gledala sam supermodele u kampanjama za donje rublje i ni s kime se nisam mogla poistovjetiti. Kada sam vidjela originalnu kampanju mislila sam kako ovaj projekt neće dobro proći. Na fotografiji je sve otkriveno. No shvatila sam da samo zato što nemam tijelo poput modela, ne mogu izgledati moćno", rekla je Kelsey Rose.

Kate Spade proljeće 2016 (Jourdan Dunn)

"Kada sam odrastala nikad nisam razmišljala o sebi kao o modelu jer sam uvijek mislila kako da bi bio prihvaćen ili smatran lijepim moraš nositi odjeće male veličine tj. biti visok i vitak. Ova me kampanja naučila da me ne bi trebalo biti briga što itko misli", rekla je Danica koja je rekreirala kampanju Kate Spade.

Calvin Klein proljeće 2016 (Kendall Jenner)

"Uopće mi nije jasno zašto sam pomislila da će biti lako pozirati kao Kendall Jenner. Biti model je teško no jako sam se potrudila da sve izgleda prirodno", rekla je Kyeshia.

Burberry proljeće 2016 (May i Ruth Bell)

"Veliki sam fan svog tijela, moram priznati. Obožavam što sam imala prilike ovo učiniti", rekla je Sheridan koja je rekreirala Burberry kampanju dok je Jazzmyne izjavila: "Mislim da izgledamo odlično i da bi Burberry trebao biti zbilja ponosan na ovu fotografiju!"

Brandon Maxwell jesen 2016 (Herieth Paul, Leila Nda, Maria Borges, Riley Montana, Ophelie Guillermand i Blanca Padilla)

T.L.
Foto/Video: Buzzfeed

Objavljeno: 02.11.2016. u 11:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p