SVJETSKA MODA

Što kažete na mogućnost dizajniranja za jednu od najvećih modnih kuća?

Vrijeme je da probudite maštu i kreativnost!

Vjerujemo da nije potrebno opetovano govoriti kako vrijeme koje moramo provoditi u izolaciji nerijetko može biti iznimno naporno i teško. Nije nimalo neobično da nam se dani pretvore u puku kolotečinu koja može biti poprilično iscrpljujuća i demotivirajuća, stoga ono što valja napraviti je zaokupiti misli i vrijeme kreativnim projektima koji će u svaki dan unijeti vedrinu i dašak nečega novog!

Nakon što je poznata talijanska kuća Bottega Veneta pokrenula online platformu Bottega Residency koja će na tjednoj bazi donositi zanimljiv kreativni sadržaj, još jedna velika modna kuća odlučila se na sličan pothvat. Riječ je o kući Alexander McQueen koji ne nudi gotov sadržaj, već traži od svojih obožavatelja da ga naprave. O čemu je točno riječ? Naime, projekt imena McQueen Creators idealna je prilika za sve one koji vole likovni izražaj, skiciranje odjevnih predmeta i imaju želju pokazati se ovako velikoj modnoj kući.

McQueen Creators koncipiran je tako da će svi zainteresirani svakog tjedna dobiti novi zadatak koji valja izvršiti, a to će biti po jedan odjevni predmet iz neke od McQueenovih prethodnih kolekcija. Ono što se traži je skica, 3D prikaz ili zapravo bilo kakva druga vizualizacija određenog predmeta. Prvi zadatak koji možete pronaći na službenoj Instagram stranici zahtjeva skicu jedne od poznatih Rose haljina iz kolekcije jesen/zima 2019, stoga ne sumnjamo da će s obzirom na ove vrlo inspirativne odjevne predmete, jednako inspirativne biti i brojne pristigle skice. Baš kao i ovaj, i ostali tjedni zadatci bit će objavljeni na Instagram profilu, stoga ako ste zainteresirani svakako ga posjetite i već danas postanite dijelom ovog divnog projekta.


Poticanje kreativnosti tijekom izolacije od velike je važnosti jer kao što smo prethodno spomenuli, razbija svojevrsni svakodnevni obrazac koji smo pomalo usvojili te ostavlja prostora za razmišljanje o nečemu drugom. Malena distanca od aktualnih informacija i situacije također je prijeko potrebna pa ovu divnu priliku nikako nemojte propustiti, već naprotiv, napravite mjesta za papir, olovku, boje i započnite s kreiranjem.

Objavljeno: 02.04.2020. u 11:16

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p