SVJETSKA MODA

Što se slušalo na New York Fashion Weeku?

Glazba je bila odlična kulisa kolekcijama dizajnera

Što je uopće Tjedan mode bez dobre glazbe? Jedan zasigurno puno dosadniji tjedan od onog u kojem je uz divnu modu velika pažnja posvećena i fantastičnoj muzici! Srećom, taj se scenarij gotovo nikad ne događa jer su revije etabliranih dizajnera postale prave male predstave. Ekstravagantna scenografija kojom stupaju modeli postala je obavezna i pazi se na svaki detalj, a glazba je svakako tu da odredi atmosferu modnih priča koje se prikazuju.

Za one koji nisu imali priliku osobno posjetiti revije netom završenog Tjedna mode u New Yorku, situaciju smo odlučili popraviti izborom najbolje glazbe koja je odjekivala revijama. Tako je, primjerice, kolekciju modne kuće Rag & Bone pratio klasik Billa Withersa 'Ain't No Sunshine', Aluna George dinamično je pravila društvo modelima Rebecce Minkoff, dok je Prabal Gurung stvorio malo mračniju atmosferu izborom Ki: Theoryjeve obrade 'Stand By Me'.

Rebecca Taylor posjetiteljima je priuštila miks čak tri mlade pop izvođačice čije su note izvrsno prezentirale duh urbane kolekcije sportskih konotacija, a Tommy Hilfiger odlučio se za Neil Youngovu 'Cinnamon Girl'. Tibi je pak odabrao melankoliju Becka, Popnonamea i Kurt Vilea, DKNY veliki miks ikoničnog Sida Viciousa, Arcade Fire, Angel Haze i The Raveonettess, a Thakoon se opredijelio za Jeffa Buckleyja. Čak i ako ne marite previše za Tjedan mode, ovo može biti odlična vikend glazbena preporuka.

 

RAG & BONE

  

REBECCA MINKOFF

  

PRABAL GURUNG

  

REBECCA TAYLOR

  

  

 TOMMY HILFIGER

  

TIBI

  

  

DKNY

  

  

THAKOON

  

 

M.M.

photo & video: dazeddigital, youtube

 

Objavljeno: 16.02.2014. u 13:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p