SVJETSKA MODA

Sudska tužba za blizanke Olsen

Pobuna neplaćene radnice
Mary-Kate i Ashley Olsen 
The Row, modni brend sestara Mary-Kate i Ashley Olsen, osim što je svojim osnivačicama donio prestižnu nagradu za najbolje ženske dizajnere odjeće, uspio je zaraditi i tužbu, a pravdu je na sudu odlučila potražiti djevojka koja je, navodno neplaćeno, stažirala kod popularnog dizajnerskog dvojca.
 
Dizajnerica Shahista Lalani u svojoj tužbi navodi kako je u The Rowu stažirala od svibnja do rujna 2012. godine radeći 50 sati tjedno - i to bez ikakve plaće. Shahista navodi kako je ona, kao i ostali radnici koji su tamo stažirali obavljajući slične poslove, za taj posao trebala biti plaćena barem minimalcem (plus prekovremeni sati, jasno). Također, u sudski će proces navodno biti uključeno još 40 stažista, a tužba je pokrenuta protiv tvrtke čije su vlasnice blizanke Olsen - Dualstar Entertainment Group. Nezadovoljna dizajnerica napominje i kako su se voditelji prema njoj odnosili s krajnjim nepoštovanjem i grubo te joj slali poruke usred noći sa zaduženjima za idući dan dok za sestre Olsen ima, s druge strane, samo lijepe riječi. "One su jako drage osobe, no vidjela sam ih svega par puta" izjavila je nakon upita što misli o dizajnerskom dvojcu.
  
Ne plaćati radnike očigledno je u trendu u modnoj industriji. The Row definitivno nije jedini brend s istom ljagom na imenu. I protiv brendova kao što su Burberry, Marc Jacobs, Oscar de la Renta, Donna Kara i Coach trenutačno se vodi postupak na sudovima koji su pokrenuli nezadovoljni stažisti. Kako bi rekla slavna rečenica jednog modnog kolumnista: Devil pays nada. Nažalost. Nadamo se kako se barem dio optužbi neće uspostaviti točnima. No, ukoliko i budu, bio bi red da se konačno stane na kraj svim prepotentnim akterima u modnoj industriji koji smatraju da je OK da itko za njih radi besplatno. 
 
T.L.
 
Objavljeno: 12.08.2015. u 12:13

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p