SVJETSKA MODA

‘Sve je počelo s mojom ljubavlju prema bralettes grudnjacima’

Intervju: Yummi Apparel
Yummi Apparel

Volim skrolati Instagramom i svakodnevno se inspirirati, otkrivati nove brendove i pronalaziti zanimljive kreativce za razgovor. Yummi Apparel je još jedan takav profil koji je privukao moju pažnju prekrasnim feedom koji je pomno promišljen, kao i sofisticiranim kreacijama koje se putem njega reklamiraju.

Yummi Apparel je mladi brend donjeg rublja iz susjedne Slovenije, koji je pokrenula Patricia Bevc, sanjarka i zaljubljenica u romantično donje rublje. Njezini popularni bralettes grudnjaci danas imaju svoju vlastitu hashtag zajednicu #yummibabe, a koja će vas zaisgurno osvojiti na prvi pogled. Sa simpatičnom Patricijom sam popričala o samim počecima brenda, njegovom rastu i planovima koje ima za 2018. godinu!

Tko se krije iza Yummi Apparel brenda?

Patricia Bevc, dvadesetpetogodišnjakinja iz Krškog. Još od malena sam bila kreativna i zanimalo me sve, počevši od ilustracije, digitalnog dizajna i fotografije. U vrijeme studiranja modnog dizajna u Ljubljani odlučila sam pokrenuti nešto što će povezati više aspekata moje kreativnosti.

Jedan pogled na Yummi Apparel Instagram dovoljan je da se zaljubimo u njega. Kako si došla na ideju da pokreneš brend donjeg rublja i kupaćih kostima?

Pa sve je počelo s mojom ljubavlju prema mekanim grudnjacima, takozvanim bralettes. One sa žicom nisam nikad voljela nositi kroz dan i bilo je jako teško pronaći model koji je istovremeno lijep i udoban. Kako sam u vrijeme studija upisala izborni predmet poduzetništva, to me ohrabrilo da svoju želju da krenem u vlastiti biznis ostvarim. Tako je nastao Yummi Apparel koji je prošlog proljeća svoju ponudu proširio na kupaće kostime.

Yummi Apparel
Pretpostavljam da je proces izrade donjeg rublja poprilično kompliciran, no ti se odlično snalaziš u tome. Odakle znanje i vještina? Izrađuješ li sve sama ili imaš proizvodnju koja je zaslužna za besprijekornu izradu?

Ideju da krenem u dizajniranje donjeg rublja nije bilo nimalo lako realizirati jer je u Sloveniji gotovo nemoguće pronaći materijale. Jedino što je dostupno je zapravo pamuk, dok sam sve ostale sitnice poput kopči, guma i ostalih neizostavnih materijala morala tražiti preko dobavljača koji najčešće rade samo s velikim brendovima koji kupuju u ogromnim količinama. Mislim da većina ljudi nema predodžbu da je velik dio mog posla upravo pronalazak savršenog materijala uz pomoću kojeg mogu realizirati svoj dizajn. Yummi je zasad samo moj - sve radim sama. Od dizajna, do pronalaska materijala, krojeva, rezanja, šivanja, fotografiranja i vođenja društvenih mreža. Ako si dovoljno uporan, sve lako naučiš sam. S obzirom da Yummi iz sezone u sezonu posluje sve bolje i bolje, mislim da ću uskoro trebati tražiti pomoć u proizvodnji.

Uz romantične bralettes, u ponudi imaš i fantastične kupaće kostime. Odakle ideja za modelima? Što te inspirira i tko je idealna Yummi Apparel žena?

Još na početku svega sam znala da ću u trenutku kreiranja prve kolekcije kupaćih kostima trebati nešto posebno i zato sam veliku pažnju posvetila traženju idealnog materijala. Inspiracija za samu kolekciju su bile devedesete s prizvukom Lolita estetike. Željela sam postići da se djevojke u mojim kupaćim kostimima osjećaju poput morskih sirena, nimfi… Ženstvene i samosazatajne u isto vrijeme.

Yummi Apparel
Koliko često izbacuješ nove kolekcije? Imaš li u ponudi neke stalne modele ili mijenjaš konstantno ponudu?

Nova kolekcija grudnjaka se pojavi barem dvaput godišnje, a u međuvremenu izbacujem neke novitete, ako pronađem neki super materijal. Volim izbacivati novosti - to mi je odlična motivacija za rad, a i Yummi pratiteljice vole kad ih iznenadim nečim novim. Yummi grudnjaci imaju najčešće klasičan dizajn trokuta, no povremeno ih ukrasim romantičnom čipkom ili im dodam neki zgodan detalj.

Novitet su i pamučne majice decentnih printeva. Planiraš li se baciti i u kreiranje odjeće?

Dizajniranje odjeće je oduvijek bila moja velika strast. To naravno zahtijeva još više organizacije od kreiranja donjeg rublja (pogotovo ako si ‘one-girl-band’ poput mene), zato sam krenula s nečim jednostavnim. Nadam se da ću nastaviti razvijati i tu liniju…

Yummi Apparel
Već sam spomenula divan Instagram Yummi Apparela. Izgleda jako promišljeno, tonski skladno i nekako sanjivo… Koliko vremena mu posvećuješ?


Instagramu i svekupunom imidžu brenda posvećujem jako puno vremena. Ne razmišljam puno o tome što ću objaviti, no objavljujem uvijek u skladu sa svojim osjećajima. Kako se osjećam, što me u tom trenutku inspirira, koje boje volim… Mislim da mu to daje taj prepoznatljiv dreamy vibe.

Možeš li nam usmjeriti pažnju na neke nove slovenske dizajnere za koje smatraš da odlično rade?

Otkako sam počela s Yummi Appaprelom, moram priznati da živim u svom svijetu i slabo pratim slovensku modnu scenu. No, obožavam Boopacks i njihov cijeli koncept. Oduševljena sam i s ilustratoricom Nino Štajner, koja maštovito aplicira svoje romantične ilustracije životinja na različite komade.

Yummi Apparel
Gdje možemo kupiti tvoje kreacije?

Yummi u ovom trenutku prodaje isključivo preko svog webshopa yummiapparel.com.

Koji su planovi za budućnost?

Širenje #yummibabe zajednice i širenje kupaca. No, prvotno da s užitkom i dalje radim ovaj posao.

Yummi Apparel

Foto: @yummi.apparel
Objavljeno: 15.03.2018. u 11:04

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p