SVJETSKA MODA

Sve jesenske kampanje na jednom mjestu!

Pogledajte jesenske kampanje modnih kuća Proenza Schouler, Stella McCartney, Alexander Wang i Jil Sander

Sudeći po vanjskim temperaturama nalazimo se u dobu kada u našoj dnevnoj garderobi vlada prozračna odjeća i kupaći kostimi,  no svjetski poznate modne kuće svojim vizualima već nas uvode u kišovitu jesen i hladnu zimu. 

Bilo da ste ljubitelj hladnijih dana ili ne, ovoj dvojici Njujorčana koji se kriju iza brenda Proenza Schouler ne možemo osporiti originalnost kada su u pitanju njihove kampanje.  Za fotografije je zaslužan David Sims, a glavna uloga pripala je Ruskinji Sashi Pivovarovoj kojoj odlično pristaju Proenzini kaputi i sakoi ravnih linija. Naizgled pomalo neobična kampanja vas nakon nekoliko gledanja osvoji svojom mističnom tematikom, a poseban efekt daju meki obrisi fotografija dajući pomalo vintage efekt, no uparen s digitalnim izvedbom ptica stvara jedno moderno okruženje. 


Za nešto smireniju, a opet otkačenu kampanju za jesen 2013. odlučila se Stella McCartney.  Nismo baš sigurni bi li se netko u ovim kaputima bacio u bazen, ali cijelom konceptu dajemo palac gore za kreativnost. Bazene i vedro vrijeme uvijek povezujemo s toplijim godišnjim dobima, no odjeća u kampanji odlično se uklopila te je ovo čisti dokaz da ne moramo uvijek razmišljati u zadanim okvirima. Za lokaciju je odabrana Engleska, a za kreativni duo Mert & Marcus snimio je fotografije dok su modeli Suvi Koponen i Chiharu Okunugi pozirale pod budnim okom dizajnerice. 

Ova godina je za Alexandera Wanga bila poprilično burna jer je preuzeo kreativno vodstvo u Balenciagi, ali svoj izvorni brend nije nikako zapostavio. "Željeli smo nešto kinematografski, ali tako da to više izgleda kao da se događa iza scena u kojima hvatamo trenutke svjetlosne pobjede." Odabirom teme za ovu kampanju odlučio se prikloniti modnim kućama poput Prade i Lanvina koji u svojim kolekcijama uvijek imaju kinematografske elemente. Crno bijele fotografije snimljene u Brooklynu odaju dojam kao da se radi o pravoj filmskoj radnji u kojoj je glavna glumica Poljakinja Malgosia Bela, a režisersku palicu preuzeo je Steven Klein. 

Britanski model Edie Campbell je poprilično zaposlena ove sezone. Njeno lice krasi kampanju Alexander McQueena, Marc Jacobsa i Lanvina, a njenoj mogućnosti transformiranja se nije uspjela oteti ni modna kuća Jil Sander. Čistoća, sofisticiranost i ravne linije oduvijek stanuju na adresi ovog chic brenda, stoga ne čudi da je kampanja napravljena u jednakom duhu. David Sims zabilježio je trenutke u kojima Edie Campbell nosi odjeću iz jesenske kolekcije koja stavlja naglasak na ženstvene siluete, topli tvid i kapute oštrih linija koji su  napravljeni od najkvalitetnije kože. 

 

Ivan Miletić

Objavljeno: 26.07.2013. u 20:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p