SVJETSKA MODA

Svi pričaju o novoj naslovnici Voguea sa životinjama u glavnoj ulozi!

Još jedan briljantan potez talijanske inačice kultnog magazina!

Od talijanskog Voguea smo već pomalo navikli da nas iz mjeseca u mjesec iznenađuje sjajnim naslovnicama s nešto dubljom porukom, ali ovog puta, Emanuele Farneti, glavni urednik talijanske inačice, nadmašio je samog sebe. Kao svojevrsna oda životinjskom svijetu, za siječanjsko izdanje napravljeno je sedam različitih naslovnica sa životinjama, pa ne sumnjamo da je Farneti ovim potezom kreirao još jednu od onih naslovnica koja mijenja svijet i koju će svaki kolekcionar poželjeti u svojim rukama.

Prisjetimo se talijanskog Voguea i prazne bijele naslovnice koja je vjerodostojno dočarala borbu s pandemijom koja je bila tek u svojim žačecima. Bijela boja tada je simbolizirala počast medicinarima, ali i novi početak, svojevrsno prazno platno koje tek treba 'ispisati'. Sada, gotovo godinu dana kasnije, na naslovnici ovog prestižnog magazina nalaze se životinje. Postavljanjem životinja na naslovnicu, odnosno 'animal issue', Farneti želi pokazati da se svijet ne vrti oko ljudi te da unatoč pandemiji i 'ljudskim' problemima na koje smo većinski fokusirani, malo izvan okvira postoji još nešto na što valja obratiti pažnju.

Prirodne katastrofe i borba s nevidljivim neprijateljem protekle godine pokazala je koliko smo mali i nemoćni, a koliko si uzimamo prava kreirati svijet oko sebe isključivo prema svojim pravilima. Upravo zato, 'animal issue' je sjajna uvertira u nešto više, jedan novi i širi pogled te fokusiranje modne održivosti i etike kao neke od gorućih tema modnog svijeta. Svaka od naslovnica govori o određenim karakteristikama životinja, a zaključno ističe da životinje nisu tu kako bi bile u službi ljudi, stoga se modna industrija, ali i mnoge druge trebaju zapitati je li došlo vrijeme da se podvuče crta i okrene raznim tehnološkim inovacijama koje dopuštaju razvitak i poboljšanje bez upotrebe onog što primarno za to nije niti namijenjeno!

Foto: Instgaram
Objavljeno: 07.01.2021. u 10:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p