SVJETSKA MODA

Tajanstvena i beskompromisna Gisele Bündchen

Otkrivena cjelokupna jesenska kampanja modne kuće Balenciaga

N
akon mjesec dana izbacivanja povremenih teasera, modna kuća Balenciaga, konačno je otkrila cjelokupnu jesensko-zimsku kampanju u kojoj je glavna zvijezda, prekrasna manekenka Gisele Bündchen, prikazana kao jaka, moćna, tajanstvena i beskompromisna žena.

Gisele je gotovo šokirala modni svijet svojom potpunom promjenom imidža, koji je za potrebe kampanje uključivao drastično skraćivanje njene prepoznatljive duge kose. Odnosno, barem se je tako činilo na početku. Za sve one koji još uvijek nisu upućeni, Gisele je svoju prekrasnu kosu samo privremeno 'sakrila' ispod posebne prostetičke kape, kasnije bojane kako bi odgovarala nijansi Giselina tena, koja je nakon toga prekrivena kratkom tamnom perikom.

Prema riječima Alexandra Wanga, namjera mu nije bila prilagođavanje, već razbijanje postojećih kalupa modne industrije. A za svoju treću sezonu, od kako je na čelu ove modne kuće, dizajneru je to pošlo za rukom uključivanjem 'hibridnih' pletenina u novu kolekciju, te eksperimentiranjem s asimetričnim oblicima i klasičnim 'kodovima' ove modne kuće. Tako Alexander, u kampanji snimanoj od strane fantastičnog Stevena Kleina, granice nastavlja pomicati, ne samo svojim dizajnom, već i time što je Gisele lišio njenih, sada već svima dobro znanih, zaštitnih atributa - savršeno vitko tijelo te bujna, dugačka kosa, zamijenjeni su androgenim izgledom i nečim što bi mogli nazvati dječački šarmom.

Ne znamo kakvi su Vaši dojmovi, no mi moramo priznati kako je vidjeti Gisele van njenih dosadašnjih tipičnih uloga, zaista jedno pravo modno osvježenje. Ako ništa drugo, potrebnu pažnju su već uspjeli dobiti.

I.K.
Objavljeno: 30.07.2014. u 10:25

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p