SVJETSKA MODA

Talijanski Vogue praznom naslovnicom pokazao je humano lice modne industrije

Predivan potez i poruka koja je oduševila apsolutno sve!

Baš kao što je to slučaj s ostalim sferama poslovanja, modna industrija se također nalazi pred velikim izazovima i preprekama uzrokovanim pandemijom koronavirusa te je upravo sada pravi trenutak da pokaže svoje drugačije lice. Unazad nekoliko tjedana svjedočimo hvalevrijednom angažmanu brojnih velikih modnih kuća i kompanija koje doprinose i doniraju zaštitnu opremu medicinskom osoblju, ali i kreiraju sadržaj za što lakše bivanje u izolaciji sve s ciljem zajedničkog premošćivanja ove velike krize.

Život u modernom digitalnom društvu brojnim tiskovinama zadao je poprilično težak zadatak. Naime, zadržati tiražu nije nikad bilo teže, pa su se tako i veliki svjetski magazini morali suočiti s posljedicama te prilagoditi sadržaj i način proizvodnje potražnji. Ipak usprkos svemu, magazini i dalje uživaju veliku važnost kad je riječ o društvenim potezima koji potencijalno mogu utjecati na kolektivnu svijest, a upravo to je učinio talijanski Vogue naslovnicom za travanj. Naime, riječ je o broju čiju će naslovnicu krasiti bijela boja, odnosno papir bez slike.

Koja priča se krije iza svega? Glavni urednik, Emanuele Farneti, objasnio je da Vogue kao medij reagira na događanja i ne okreće glavu te je upravo zato bijela naslovnica odgovor i potpora svima onima koji se bore s aktualnom krizom. Bijela boja simbolizira poštovanje, ponovno rođenje, svijetlo na kraju tunela, no i boju u kojoj dolaze medicinske uniforme. Farneti dodaje da bijela boja ostavlja dovoljno prostora za razmišljanje, no i za šutnju, ideje, priče i igru te je univerzalna platforma koja svima omogućava da se u njoj pronađu. Prije svega, bijela boja je čisto platno koje spremno čeka ispisivanje neke nove, sretnije i veselije priče. Emanuele Farneti ovakvom naslovnicom pokazao je da humanost može biti izražena na različite načine i u različitim formama te vjerujemo svojim primjerom dodatno naglasio veliku jednakost svih ljudi koja nikad nije bila vidljivija nego li sada!

Objavljeno: 08.04.2020. u 10:32

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p