SVJETSKA MODA

Tamara Mellon napustila Jimmy Choo

Što se dogodilo s jednom od najvećih dioničarki branda poznatih cipelica?

Tamara Mellon i Jimmy Choo nisu uvijek imali harmoničan odnos. Zbog svađi oko vođenja branda, koji je krajem devedesetih eksplodirao na sceni ponajviše zahvaljujući seriji Seks i grad, Jimmy je početkom milenija napustio tvrtku kako bi osnovao svoj brend.

Jimmy Choo Shoes sada radi manje serije prepoznatljivih cipela, a gospođa Mellon tako je postala glavna dioničarka branda kojeg je svih ovih godina vodila na sebi svojstven način.

Prije točno pola godina dogodila se finalna prodaja sada njezinog branda jednoj većoj korporaciji čime su upravljačka prava predana nekim novim licima. Očito ponukana nedostatkom autoriteta, Tamara Mellon odlučila je napustiti svoju „bebu" (kako je nazivala JC Company) i krenuti u nepoznatome smjeru.

Premda se pravi razlozi odlaska još ne znaju, jasno je za zaključiti kako Mellon očito nije tip osobe kojoj se nešto može narediti. A toga je proteklih mjeseci zasigurno bilo i previše. Nove strukture traže i nova pravila. Tamara je van igre, a pitanje je - u kojem će smjeru nastaviti ova poznata tvrtka?

M.B.

Photo: nymag

Objavljeno: 16.11.2011. u 19:24
Tagovi: Jimmy Choo, Cipele

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p