SVJETSKA MODA

Tema iduće Met Gale je Karl Lagerfeld, a ove detalje zasad znamo!

Vijest koja nas je sve razveselila!

Prvi ponedjeljak u svibnju rezerviran je za najprestižniji modni događaj godine. Met Gala je event na koji mogu samo odabrani, a za čiju se pozivnicu povlače najdublje veze. Ipak, niti to nije garancija za ulazak i upravo zato – glamur i ekskluzivnost Met Gale nikad ne razočaraju!

Danas je i službeno potvrđena tema Met Gale za svibanj 2023., odnosno saznali smo temu izložbe - Karl Lagerfeld: A Line of Beauty. Glavni kustos izložbe, Andrew Bolton, objasnio je da će izložba biti koncipirana na Lagerfeldovim skicama jer je ovaj veliki dizajner nebrojeno puta istaknuo kako modi nije mjesto u muzejima, već na ulici. Zasad znam da će biti izloženo čak 150 skica i odjevnih kombinacija koje su nastale kao produkt istih, a sve će biti popraćeno i video zapisima krojačica, odnosno procesa stvaranja. Zanimljivo je i to da dizajn izložbe potpisuje Tadao Ando, arhitekt zaslužan za projektiranje Lagerfeldove kuće koja ipak nikad nije izgrađena, ali je jasno da arhitekt poznaje dizajnerove želje, pa ne sumnjamo da će izložba biti prepuna Lagerfeldova duha.

Izložba se za javnost otvara 5. svibnja i bit će otvorena sve do 16. srpnja 2023.

Što se tiče uzvanika i crvenog tepiha, moramo priznati da se jako veselimo vidjeti odjevne kombinacije te se prije svega nadamo da će izostati maskiranje u samog Karla Lagerfelda te da će svjetska modna i celebrity krema pronaći nešto kreativniji način za odavanje počasti jednom od najznačajnijih modnih dizajnera!

Foto: Instagram
Objavljeno: 30.09.2022. u 15:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p