VJEŽBANJE

Trčanje je najboljih oblik rekreacije radi kojeg ćete izgledati, ali i osjećati se sjajno!

Isprobali smo Nike Pegasus 35 tenisice i zaljubili se
Kažu kako trčanje izaziva ovisnost, da je dovoljno svega nekoliko puta kako bi vam ova sjajna fizička aktivnost prešla u naviku i postala ispušnim ventilom. Pa tako, s dolaskom jesenskih dana nije rijetkost naići na entuzijaste koji svoje slobodno vrijeme provode u prirodi, opuštajući se s poznatom parolom „mozak na paši“. Nije u pitanju bezglavo trčanje, ključna je ta ekspresna doza adrenalina koja je osjetna čak i kod laganog rekreativnog trčanja stoga kad sam se dočepala novih Nike Pegasus 35 tenisica stvorenih upravo za moje potrebe, nisam mogla odoljeti.

Žurnim korakom, nakon što je sat otkucao kraj radnog vremena, jedva sam dočekala predjenuti se iz visokih peta, uskočiti u sportsku opremu i uputiti se prema omiljenom parku. Naime, kako inače preferiram trčanje travnatim i šljunčanim površinama, ovog puta htjela sam isprobati nešto drugačije, pa sam tako svoje „opuštanje“ započela iz samog gradskog centra, na kombinaciji asfaltnog tla i kamenih blokova te nastavila na šljunku i travi. Ono što sam primjetila i prije no što sam obukla tenisice jest njihov dizajn. Zakrivljenost potplata, čvrstog ali udobnog dizajna koji prijanja uz stopalo učinio je inicijalni dojam još boljim jer pruža nozi osjećaj zaštićenosti. Nema onog napornog pritiska na prste što je česti problem raznolikih modela zahvaljujući mrežastom materijalu koji se prilagođava svakom obliku stopala i omogućuje mu da „diše“.


Najčešći problem koji imam tijekom trčanja jest osjećaj pritiska i udarca na petu, no na to nisam ni pomislila tijekom trčanja jer potplat djeluje kao dvostruki „booster“ pa nema nikakvih neugodnosti, dapače, svaki korak je poput laganog odskoka. Uostalom, česti problem svih koji obožavaju trčati jest pronalazak adekvatne opreme koja će umanjiti pritisak na kralježnicu i koljena pa je ovaj "booster" dodatak i više no dobrodošao. Tijekom trčanja po skliskim kamenim blokovima nije bilo nikakvog proklizavanja zahvaljujući prilagođenim uzorcima na potplatama, a ono što me posebice dojmilo jest dizajn stražnjeg dijela tenisice, na petama jer sam osjetila vidno olakšanje. Naime, zahvaljujući inovativnom dizajnu, rasterećena je Ahilova tetiva pa po završetku trčanja nije bilo nikakvih znakova pritiska i rana, što je, u mom slučaju, gotovo neizbježno sa svakim modelom tenisica. Nike Pegasus 35 jedne su od najlakših i najudobnijih modela koje sam imala prilike isprobati, a za moje potrebe rekreativnog trčanja i više su no odlične. Ipak, ono što će posebno razveseliti sve ovisnike o trčanju, jest multifunkcionalonost Nike Pegasus 35 modela budući da je pruža maksimalan učinak bez obzira o podlozi na kojoj se trči i kojim stilom trčanja se bavite. Stoga je ovakav model odličan izbor za sve one u potrazi za tenisicama koje su primjenjive u svakim okolnostima, a zahvaljujući inovativnom dizajnu, odgovarat će baš svakom obliku stopala. Štoviše, toliko su mi se svidjele da se mogu zamisliti u njima i na ležernim šetnjama prirodom i u obavljanju jednostavnih poslova, a zahvaljujući privlačnom dizajnu izgledat će sjajno i na bilo koju off-duty kombinaciju. Foto: Zvonimir Ferina
Objavljeno: 02.10.2018. u 09:56

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p