SVJETSKA MODA

Teška vremena za Balmain

Christophe Decarnin napustio modnu kuću

Danas je službeno objavljeno kako Christophe Decarnin kreativni direktor kuće Balmain, nakon 5 godina rada napušta poziciju u ovoj poznatoj francuskoj modnoj kući. 

Još smo prije nepunih mjesec dana pisali o njegovom izostanku s revije za jesen/zimu 2011-2012. kada se ispod glasa raspravljalo o teškom živčanom slomu radi kojega je navodno hospitaliziran još u siječnju.

Teško psihičko stanje dizajnera odrazilo se i na predstavljenu kolekciju koja je izgledala kao da Decarnin modele nije ni pogledao a kamoli ih dizajnirao. Slijedom toga, buyeri su postali živčani a željene narudžbe su izostale.

Prijašnji veliki uspjeh ove kuće mogao se očitovati i u stilističkom angažmanu najpopularnije modne urednice, a danas glavne urednice francuskog Vogue magazina, Emmanuelle Alt, čiji je besprijekorni stil bio vjerno reinterpretiran na modelima ove kuće. Stil su pratile i cijene te Balmain slovi kao jedna od najskupljih modnih kuća za čiju ćete običnu majicu s rupicama izdvojiti i do 20.000kn! 

I dok modni svijet s nestrpljenjem čeka objavljivanje nasljednika Johna Galliana u Dioru, čini se kako za Balmain tek počinju neizvjesni dani u kojima će se odlučiti kako i s kim dalje.

 

A.P.

 

Objavljeno: 06.04.2011. u 15:14
Tagovi: Balmain

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p