SVJETSKA MODA

Tko je Olivia Palermo?

Paris Hilton je za nju mala beba

Kada kažemo „nasljednica" pred oči Vam vjerojatno dođe slika Paris Hilton. To nije ni čudno s obzirom da plavokosa nasljednica - poznata po tome da od svog imena radi brand kao da ne postoji grad na svijetu s istim imenom - zadnjih nekoliko godina iskače iz svih tabloida. O Paris je sve rečeno, bilo od nje same ili od strane „poznanika i prijatelja". Jedino što je Paris zaobišlo, ma koliko se trudila je stil i modni izričaj.  Tu na scenu nastupa mlada dama iz naslova ove priče - Olivia Palermo.

Olivia je odrasla na Upper East Sideu (elitnom dijelu New Yorka) ali slavu je stekla pomalo agresivnim pokušajima da se ubaci u visoko društvo. Prvi zamah je dobila nakon što ju je fotograf Patrick McMullan zapazio na jednoj aukciji te ju fotografirao na različitim lokacijama diljem New Yorka. Mlada Olivia je odmah uočila šansu za napredovanje te je unajmila p.r. kuću People's Revolution koja ju je „ubacivala" na Americi omiljene dobrotvorne gala večere, kako bi što prije stekla toliko željeni status u visokom društvu.

Za konačan proboj zaslužan je skandal iz 2007 godine, kada je na web stranici SocialiteRank.com objavljeno patetično pismo u kojemu Palermo navodno preklinje nekolicinu djevojaka iz visokog društva da ju prihvate: „Bila bih počašćena da dobijem priliku za novi početak s Vama, i da Vas opet nazivam svojim prijateljicama". Olivia je zanijekala bilo kakvu povezanost s napisanim, a obitelj Palermo je podnijela tužbu protiv spomenute stranice te ju i zatvorila. Cijeli incident je bio dovoljno zanimljiv da Olivia dobije naslovnicu New York magazina i ulogu u popularnoj reality seriji „The Hills". Njezine „prijateljice" iz pisma joj nisu zaboravile incident, te ju je tijekom dobrotvorne modne revije jedna od njih doslovno gurnula s piste (a mi smo mislili da su scene iz serije Gossip Girl pretjerane).

Olivia je danas pod ugovorom s Wilhelmina Models agencijom, dizajnira nakit i naravno ima glumačke i dizajnerske aspiracije. Ono što joj se definitivno ne može poreći je izniman smisao za modu. Gotovo uvijek je možemo vidjeti u pomno odabranim dizajnerskim komadima, Chloe, Marni, C&C California, Calvin Klein, True Religion, Seven, Dior, Habitual i Missoni s najboljim mogućim asesoarom u vidu dečka manekena Johannesa Huebla . Američki tabloidi je zovu originalnom Blair Waldorf (lik iz serije Gossip Girl), koja je izmanipulirala sve što joj se našlo na putu kako bi postala regularno lice u stilskim kronikama američkog Voguea i popularne "page six" stranice NY Posta. Mi smo je zapazili kao izvrsno odjevenu mladu damu, a na sve ostalo, odlučili smo joj "zažmiriti" te Vam sugerirati da u našoj galeriji pogledate cijeli niz njezinih outfita. 

A.P.

Objavljeno: 27.12.2009. u 20:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p