SVJETSKA MODA

Tom Ford oduševio je seksepilnom kolekcijom koja spaja luksuznu i buntovnu modu!

Glamur na Tom Ford način zatvorio je njujorški Tjedan mode!

Tom Ford zatvorio je njujorški Tjedan mode kolekcijom u svom stilu koja nas je vratila u Gucci eru neprikosnovenog seksepila, šljokica i odvažnih dizajnerskih rješenja koja ne dopuštaju mjesta kritici. Tom Ford je dizajner koji je ostavio, ali i dalje ostavlja, velik trag u modnoj industriji te unatoč nekim novim modnim strujama, uspijeva ostati dosljedan sebi, zadržati dugotrajnost usprkos fenomenu trenda i upravo zato, jučerašnja revija je baš sve što smo očekivali - melem za oči zbog kojeg već sad jedva čekamo novu, sljedeću kolekciju ovog velikog dizajnera!

Glamur, šljokice i odvažna vizija žene koja ne robuje trendovima, drugačija je i jedinstvena te ne bježi od senzualne siluete, neki su od sinonima za Tom Forda. Naime, recentna kolekcija u fokus vraća klasiku na Tom Ford način, a to znači da je imperativ na luksuznoj i odvažnoj estetici. Kolekcija obiluje metalik koloritom koji je već na prvu izdvaja i kreira pomalo futurističku modnu notu koja nešto detaljnijim promatranjem budi melankoliju. Niski struk, uske večernje toalete s cut-out detaljima, igra materijalima, čipa i koža, prikaz su dizajnerove sexy žene čija je osnova ideja uživanje u svakom modnom komadu te eksperimentiranje s pojmom vlastite ženstvenosti. Naravno, za revije Tom Forda uvijek se traži pozivnica više, pa tako niti onu jučerašnju nisu propustila vodeća imena svjetske modne i showbiz scene poput Madonne, Carine Roitfeld, Elizabeth Saltzman, Lise Eisner, Ciare i mnogih drugih.

Kao ‘statement piece’ cijele kolekcije nameću se raskošne toalete upotpunjene šljokicama, ženstvenim prorezima, transparentnim detaljima i krojem koji prati liniju tijela. Riječ je haljinama koje već na prvi pogled slave žensku figuru, a isti vibe prati i ostatak kolekcije. Kratke satenske hlačice i bluze koje koketiraju s laganim oversizedom ukrašene su upečatljivim izvezenim uzorcima, a tu je i ‘omraženi’ niski struk koji u Tom Ford izvedbi izgleda tako dobro. U kombinaciji s crop topovima, dobili smo pravi modni throwback na neke prošle dekade, unificiranu priču koja je svježa, ali autentična i dosljedna, buntovna i ženstvena, baš sve ono što od Tom Forda i očekujemo!


Foto: Tom Ford, Youtube
Objavljeno: 15.09.2022. u 11:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p