SVJETSKA MODA

Topshop „skinuo“ Michaela Korsa

Poznati high street brand snažno se inspirirao dizajnerovom resort haljinom
Nije tajna da poznati high street brandovi zavire na nedavno održane svjetske modne revije, kako bi pronašli inspiraciju za svoje nadolazeće kolekcije, no nekada sličnosti između luksuznih i pristupačnih komada izgledaju i više no frapantno.


Hoćete li H&M, Zaru, Mango ili Topshop, posljednjih sezona trendovi s piste intenzivno se repetiraju u svom novom ruhu, vrijednom tek par sto kuna. Britanski Topshop ujedno je i posljednji koji je prešao granicu zasad još relativno zamišljene poslovne etike i skoro u detalj iskopirao haljinu koju smo imali priliku vidjeti na predstavljanju Resort 2012. kolekcije američkog dizajnera Michaela Korsa.


U ovom slučaju jedini detalji koji naoko čine razliku jesu boja (neonska/nježno ružičasta) i remen koji je u slučaju Topshop-ove verzije izostavljen. Nismo sigurni kakav je stav poznatih modnih kuća spram prečestog „inspiriranja" pristupačnih u ormarima dizajnerskih, no kada bi kreatori doista krenuli po tom pitanju pronalaziti zadovoljštinu, uvjereni smo kako ovoj temi ne bi bilo kraja.


H.B.
Photo: Style.com/Topshop

Objavljeno: 08.12.2011. u 19:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p