MODNI DODACI

Torbe koje će vas svojom ljepotom naprosto očarati

Modni dodaci koji savršeno spajaju modu i umjetnost

Njoj torbice služe kao platno na kojem se na čaroban način spajaju umjetnost i moda. Svaki modni dodatak koji dotakne svojim kistom pretvara u sliku punu floralnih motiva Art Nouveau stila, ali sliku koju možete nositi sa sobom i njome krasiti ulicu. Njezino ime je Iva Kujundžić, a kreacije s potpisom Arted osvojile su nas na prvi pogled, čim smo na njih naišli u bespućima instagramskih prostranstava.

Iva je 25-godišnja modna dizajnerica i umjetnica iz Beograda, a za sebe kaže kako je "sanjar, zaljubljenik u umjetnost i istinski kreativac". Na ideju oslikavanja torbi došla je posve slučajno, iz želje da poveže dvije velike ljubavi, modu i slikarstvo: "Oduvijek me je oduševljavala ideja da slike mogu dobiti i neku drugu formu osim klasičnog života na zidu. Upravo su tako, kroz torbice, one postale oživljena umjetnička djela, a u isto vrijeme i neodoljiv unikatni modni komad". Iva, naime, završava studij modnog dizajna, no kaže kako se često osjeća kao umjetnik u tijelu dizajnera. Svoj je rad po prvi puta publici prezentirala na Serbia Fashion Weeku u okviru internacionalnog natjecanja Fashion Talent Design Competition. Iva je tada izlagala svoju prvu kolekciju kostima, a njezin je rad bio itekako prepoznat te je dobila nagradu za najboljeg mladog dizajnera.

"Može me inspirirati bilo što, a najčešće su to umjetnost i povijest. Oduvijek sam težila tome da kroz svoje umjetničko izražavanje ispričam neku priču. Floralni motivi u Art Nouveau stilu, prožeti mitološkom notom su mi trenutno neiscrpan izvor inspiracije. Svaka od Arted torbica dobila je ime po nekoj od prekrasnih, egzotičnih biljaka, čija imena vuku korijene u grčkoj i rimskoj mitologiji, pa tako svaka od njih postaje oslikana boginja cvijeća. Arted torba nije samo torba već nosivo umjetničko djelo, zamišljena kao vanvremenski modni komad, jer umjetnost nikada ne izlazi iz mode", ispričala je dizajnerica.

Proces izrade jedne Arted torbice, naime, izrazito je zahtjevan. Za svaku je torbicu potrebno mnogo ručnog rada i preciznosti te poznavanja materijala jer ne reagira svaka koža na isti način kada ju kistom dotakne boja ili lak. Nekada joj je, kaže, za jednu torbicu potreban čitav dan, a nekad čak i više. Ivine predivne torbice zato krasi posebnost, originalnost i autentičnost, a upravo su takvi i njezini kupci, otkrila nam je dizajnerica. Zasad torbice s potpisom Arted možete nabaviti online, a uskoro će se naći i u concept trgovinama u Beogradu.

Objavljeno: 29.03.2018. u 11:21

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p