SVJETSKA MODA

Trećeg dana Tjedna mode u Parizu Balmain je predstavio kolekciju prepunu metafora!

Kolekcija koja je nadahnuta nasljeđem, ali i aktualnim zbivanjima!

Treći dan Tjedna mode u Parizu donio je nekoliko odličnih revija, no najveću pažnju ukrao je Olivier Rousteing i Balmain. Naime, bila je to produkcijski vrhunska revija čija je scenografija ostavila bez daha, ali i revija kojom su odjeknule vrlo važne poruke. Što se tiče odjevnih predmeta, isti su inspirirali dizajnerovim podrijetlom, a sveukupni dojam dodatno je ‘zacementiran’ pojavom Cher koja je zatvorila reviju!

Klimatske promjene su svakodnevica koju živimo i čije posljedice osjetimo, no unatoč tome, društvo je poprilično izazovno osvijestiti o opasnosti koja nam dolazi ne promijenimo li način življenja i razmišljanja. Visoka moda oduvijek je tu kako bi naglasila element lijepog, ali i prenijela poruku, stoga je jučerašnja Balmain revija svoj posao napravila jako dobro. Kolekcija je osim dizajnerovim podrijetlom i renesansnim duhom, nadahnuta i klimatskim promjenama, a pokušava ukazati na to da sve što se događa itekako osjetimo na svojoj koži. Kolekcija je ujedno i održiva, što je s obzirom na cijelu priču - očekivano.

Održivi materijali sjajno su implementirani u poprilično izazovne krojačke forme koje počivaju na dekonstrukciji te koketiraju s izuzetno dojmljivim detaljima. Primjerice, voluminozne prenaglašene suknje asociraju kao na kakve skulpture, a nije izostao niti prepoznatljiv Balmain tailoring koji u svojem neutralnom koloritu, odlično naglašava dizajnerski kod kuće, ali i estetiku kreativnog direktora. Balmain je odvažan i drugačiji, nosiv za sve one koji vole odskočiti, a pritom u potpunosti zanemariti element trenda jer Balmain ima svoju nit kojoj je vjeran, priču i ideju koja nije niti ovog puta izostala, stoga možemo zaključiti kako je riječ o jednoj od definitivno najboljih kolekcija brenda, što pričom, ali cjelokupnim organizacijskim dojmom!

Foto: Youtube, Instagram
Objavljeno: 29.09.2022. u 12:02

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p