SVJETSKA MODA

Trippy Galliano za Margielu

Neobična kolekcija na pariškom Tjednu mode
Maison Margiela 
Bila je to druga pariška ready-to-wear kolekcija koju je John Galliano potpisao za Maison Margielu. Nakon razno raznih liquid materijala koji su se prelijevali pistom, mrežastih čarapa navučenih preko redizajnirane court shoe, špaga koje su povezivale ruksake s leđima modela, japanskog toucha i poprilično upečatljivog make-upa Pat McGrath jedino što vam preostaje je prestati se truditi oko traženja niti vodilje i zaključiti kako je novi Galliano opet trippy.
 
I zato ga na kraju krajeva i volimo. Oni koji ga uopće vole, jasno. Ljubav prema gejšama i estetski prepoznatljivim crtama japanske kulture, očigledno još nije iščeznula. No, Galliano je u svojoj najnovijoj pariškoj prezentaciji bio nekako vintage ekscentričan začinjen s pregršt inovacija koje su mamile iznenađene uzdahe - mrežaste čarape povrh cipela, špage na ruksacima, povratak animal printu koji Galliano odavno obožava, pregršt ziherica, lateks, muškarci u večernjim haljinama... Malo ravea, malo punka, ponešto Japana, malo neke čudesne mašte, i u bućkurišu utjecaja dobili smo još jednog tipičnog Galliana. Zajednički nazivnik: trippy. To može samo on, sviđalo se to publici ili ne.
  Maison Margiela Maison Margiela Maison Margiela Maison Margiela Maison Margiela Maison Margiela Maison Margiela Maison Margiela Maison Margiela Maison Margiela
  Maison Margiela  
Maison Margiela 
Maison Margiela 
Maison Margiela 
 
T.L.
Foto: Instagram
Objavljeno: 01.10.2015. u 10:44

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p