SVJETSKA MODA

Tvornica snova zvana CHANEL

Predstavljamo: Chanel SS2011

Pariški tjedan mode doživio je svoj vrhunac za vrijeme posljednje proljetne kolekcije kuće Chanel koja je, ni manje ni više, nego na pistu izvela osamdesetak modela. Karl Lagerfeld, čarobnjak koji stoji iza francuskog modnog giganta, još je jednom pokazao zašto ćemo o njemu pričati kao dijelu modne prošlosti, sadašnjosti, ali i budućnosti - njegove vizije kojima se naslanja na kreativnu eksploziju Gabrielle Chanel naprosto su zadivljujuće i veoma bezobrazne.

CHANEL SS2011CHANEL SS2011

Ready-to-wear kolekciju, koju bi trebalo pročistiti od snažnih modnih zahvata koje vežemo za kolekcije visoke mode, Karl predstavlja kao spoj dvaju svjetova. Najbolje od modne industrije, dakle sve ono što predstavljaju kolekcije visoke mode, dizajner je vješto prilagodio svakodnevnim odjevnim komadima - od ekscesivnog korištenja čipke i mnogih nabora do snažno razrađenih detalja na kostimima te perja - dizajner zna kako privući pažnju te kako omogućiti modnim zaljubljenicima slatke modne snove.

CHANEL SS2011CHANEL SS2011

Tradicionalni Chanel kostimi, koktel haljine koje  će djevojke i dame moći nositi na razna primanja, zabave i soir domjenke, kožne nogavice i dašak elegancije šezdesetih godina - CHANEL misli na svakoga od vas, naravno, ukoliko imate dovoljno financijskih mogućnosti. Kako bi se dočarala epohalnost revije - kolekcija je prezentirana u ogromnom improviziranom vrtu ispunjenom monokromatskim ukrasima dok je orkestar (od osamdeset svirača) davao ritam manekenkama. Slobodno možemo reći - kriza je očito završena.

 

             

 

Marko Banjavčić

Photo: wwd.com

Objavljeno: 06.10.2010. u 11:03

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p