SVJETSKA MODA

Među ovogodišnjim dobitnicima British Fashion Awardsa nalazi se i poznato domaće ime!

Saznali smo tko se proslavio na dodjeli British Fashion Awards 2022

Britansko modno vijeće sinoć je dodijelilo „modne Oscare“ kreativcima koji su u svojoj domeni djelovanja protekle godine na poseban način doprinijeli modnoj industriji. U ključnim kategorijama našla su se dobro poznata imena koja dominiraju modnim svijetom, a prestižno priznanje dobio je i mladi fotograf Filip Koludrović.

Ceremonija se održala 5. prosinca u prepunoj dvorani Royal Albert Hall. Ovogodišnju svečanost vodila je Jodie Turner Smith, britanska glumica i model čija izdanja s crvenog tepiha ne prolaze neopaženo. U prestižnim kategorijama konkurirala su velika imena modnog svijeta: Bianca Saunders, Erdem, Molly Goddard, Wales Bonner, Demna, Jonathan Anderson, Matthieu Blazy, Miuccia Prada, Raf Simons, Pierpaolo Piccioli, Adut Akech, Bella Hadid, Lila Moss, Paloma Elsesser, Quannah Chasinghorse.

Nagrade su pripale Pierpaolu Piccioliju za dizajnera godine, Bella Hadid je proglašena modelom godine, a najbolji neovisan britanski brend je Wales Bonner. BFC Foundation Award pripala je brendu S.S.Daley. Nagradu Isabella Blow za doprinos modi osvojila je Katie Grand, a posebno priznanje za doprinos kulturi Jefferson Hack. Burberry je nagrađen za značajne inovacije u metaverzumu i gejming industriji.

Uz tradicionalne kategorije, BFC prati i nagrađuje nove talente čija je iznimna kreativnost budućnost modne industrije. U kategoriji New Waves: Creatives 2022 proslavio se i riječki fotograf Filip Koludrović. Sa svega 26 godina već je ostvario suradnje s brendovima kao što su Gucci, Hermes, Chanel, Givenchy, Moschino i Hublot, a njegovi radovi objavljeni su u časopisima Vogue, Numéro i GQ.

Prije nekoliko mjeseci povodom objavljivanja liste proslavljenih u ovoj kategoriji Filip Koludrović nam je rekao:"To je sigurno najveća potvrda koju sam dosad dobio u karijeri. Isprva nisam vjerovao kad sam dobio obavijest mailom, pomislio sam da je riječ o spam poruci ili nečijoj šali. Posljednje dvije-tri godine na tu listu bili su uvršteni kreativci koji rade s najvećim imenima modne i showbiz industrije i ljudi koje sam uvijek nekako gledao izdaleka i imao možda i strahopoštovanje prema njima. Očekujemo još puno lijepih modnih vijesti o ovom kreativcu čiji su uspjesi u industriji zaista impresivni.

Foto: Instagram, PR
Objavljeno: 06.12.2022. u 11:08

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p