SVJETSKA MODA

Umro je Peter Lindbergh, slavni modni fotograf!

U 74. godini napustio nas je čuveni fotograf!

Sinoć je u 74. godini preminuo poznati fotograf Petar Lindbergh. Ovaj čuveni umjetnik poznat je po radu s najprestižnijim svjetskim dizajnerima, prepoznatljivoj estetici fotografiranja, elegantnom te pomalo filmskom stilu, a ponajviše po crno bijeloj fotografiji koja je u modnom svijetu zaslužila status one kultne.

Ova tužna vijest objavljena je na Lindberghovim službenom Instagram profilu, a brojni štovatelji njegovog rada, kolege i suradnici izrazili su duboku sućut i žaljenje. Lindbergh je snimao modne editorijale i kampanje za brojne dizajnere, a posljednji projekt na kojem je radio bilo je ovogodišnje rujansko izdanje britanske inačice časopisa Vogue. Ono po čemu je Lindbergh bio specifičan činjenica je kako je svoje radove često izlagao u svjetskim muzejima kao što su Centar Pompidou, njujorška MoMa, ali i čuveni londonski muzej V&A, a za vrijeme svog rada zaslužan je i za otkrivanje nekih od najvećih supermodela kao što su Linda Evangelista, Naomi Campbell, Cindy CrawfordChristy Turlington

S obzirom na trag koji je ostavio u modnom, ali i umjetničkom svijetu, ono što možemo biti sigurni je da će se Lindberghov potpis zadržati među mlađim kolegama i inspirirati mnoge za što bolji i unikatniji rad.


Foto: Instagram
Objavljeno: 04.09.2019. u 12:16

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p