SVJETSKA MODA

Uniformiranost i jednostavnost u novoj Jil Sander kolekciji

Novi kreativni direktor branda prikazao svoju prvu kolekciju


Jučer je u Milanu svoju debitantsku kolekciju za Jil Sander prikazao Rodolfo Paglialunga, nakon što se osnivačica branda čak treći put povukla s te pozicije. Paglialunga je do sada radio kao direktor dizajna ženske odjeće u Pradi te kao kreativni direktor francuske modne kuće Vionnet, a sad kad se našao na poziciji kreativnog direktora još jedne velike modne kuće – očekivanja su bila i više nego velika.

Prikazao je jednostavnu kolekciju, inspiriran uniformom poput Victorije Beckham i Marca Jacobsa, no on se fokusirao na one školske i izviđačke više nego na vojničke uniforme. Kombinirao je bermude i oversized pulovere, košulje ispod pulovera bez rukava, ne izostavljajući dokoljenke bez kojih školske uniforme ne prolaze, no odbacio je tradicionalnu čarapu i predstavio nam novu, izrađenu od tanke kože. U kolekciji je bilo i haljina, sakoa, kratkih jaknica, nekoliko dolčevita i suknji s prorezima koji su neodoljivo podsjećali na one koje Joseph Altuzzara tako vješto izrađuje za svoje kolekcije.

Paglialunga je odabrao suptilnu paletu boja – navy plava, bež i bijela na samom počeku kolekcije, pa zatim svijetlo plava i momenti boje vina pa čak i ljubičaste i zelene. S printom nije previše eksperimentirao, vidjeli smo ga tek u nekoliko navrata, kao ni s teksturama i vrstama materijala. Za prvi put je odlučio ostati pritajen, pruživši nam tek dobra konstrukcijska rješenja, no zlatno je pravilo modne kritike da se dizajner poznaje po svojoj drugoj kolekciji pa ćemo morati pričekati još jednu sezonu kako bismo vidjeli pravo lice Rodolfa Paglialunga.


N.B.
photo: Guliver/Getty
 
video: FatalefashionIII
Objavljeno: 21.09.2014. u 19:35
Tagovi: Jil Sander, Milano

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p