SVJETSKA MODA

Uskoro nam stiže Marni za H&M

Nova proljetna suradnja

Iako su na internet procurile fotografije određenih komada s potpisom kuće Versace, te se nagađalo kako se radi o novoj proljetnoj kolekciji, H&M je danas najavio novu proljetnu suradnju sa kućom Marni. Na naš upit o Versaceu, dobili smo odgovor kako se radi o cruise kolekciji: "Versace je dizajnirao posebnu cruise kolekciju za H&M koja će od siječnja biti dostupna isključivo on-line".

Renomirana talijanska kuća MArni poznata je po originalnim printevima a kreativna direktorica ove kuće Consuelo Castiglioni, za H&M je kreirala proljetnu kolekciju za žene i muškarce. Kolekcija koja će biti dostupna od 8. ožujka 2012. u oko 260 prodavaonica širom svijeta obuhvaća odjeću i modne dodatke po H&M-ovim cijenama što znači da će svi imati priliku ući u svijet robne marke Marni.

„Željela sam kreirati istinsku Marni odjeću prisjetivši se omiljenih komada od autorskih tkanina i printova. Kao i uvijek, volim suprotstavljati printove i boje, miješati modernu plemensku grafiku s Bauhausom uz dodatak sportskih, utilitarnih elemenata." -izjavila je Castiglioni.

                                        

„Svi obožavamo ovu kolekciju i vjerujemo da će se svidjeti i kupcima. Marni unosi modernost u sve što rade, miješaju printove i modne dodatke na razigran, ali moderan način. Fantastično je vidjeti kako Consuelo Castiglioni koordinira svoje kreacije, uparujući nove kombinacije printova i boja, a iza svakog komada krije se nevjerojatna vještina. Kolekcija stiže u prodavaonice u savršeno vrijeme kao lijepa proljetna izjava." -izjavila je Margareta van den Bosch, kreativna savjetnica u H&M-u.

Kolekcija Marni za H&M odražava svu slobodu i eksperimentiranje po kojima je marka poznata, s printovima u snažnim bojama namijenjenim da se nose zajedno u slojevima kako bi se istovremeno slagali i sukobljavali. Za žene boje su živopisne, a printovi drski, bilo da su inspirirani Afrikom ili jednostavnijim blokovima boja. Siluete su zaštitni znak robne marke Marni, sa suknjama na falde, haljinama, kratkim hlačama, žakard pletivom, a tkanine obuhvaćaju od svile do popelina. Da bismo zaokružili izgled, kolekcija uključuje nakit, cipele, torbe i šalove.

Za muškarce su boje i tkanine ublažene kako bi se postigao opušteni izgled glavnih muških odjevnih artikala robne marke Marni. Printovi su blaži, često kao podstava ili kao kontrastni detalj na majici, silueta daje moderan i opušten dojam klasičnim muškim komadima. 

                     

Objavljeno: 29.11.2011. u 11:24

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p