SVJETSKA MODA

Valentino Garavani dizajnirao haljinu za kraljevsko vjenčanje

Umirovljeni dizajner osmislio je bajkovitu vjenčanicu za princezu Madeleine od Švedske

Pripadnici kraljevskih obitelji sa svih strana svijeta jučer su se okupili u Stockholmu, kako bi prisustvovali udaji princeze Madeleine od Švedske.

Kada je izbor vjenčanice u pitanju, kćer švedskog kralja Carla XVI. Gustafa i kraljice Silvije svoje povjerenje je odlučila pokloniti velikom majstoru visoke mode, talijanskom dizajneru Valentinu Garavaniju.

Premda je umirovljen od 2008. godine, Valentino s vremena na vrijeme dizajnira za ovako posebne prilike i pritom nas podsjeća kako mu još uvijek malo tko može konkurirati.


Za prelijepu princezu i njeno kraljevsko vjenčanje, dizajner je osmislio bajkovitu haljinu od svilenog organdija, naposljetku izvezenu najfinijom čipkom, koja je lijepoj mladenki isticala ramena i struk i potom se širila u raskošnu balsku suknju sa šlepom dugačkim nekoliko metara.


Madeleine od Švedske svoje svadbeno izdanje je upotpunila svilenim bijelim cipelama, dijamantnim naušnicama, tijarom koja je pridržavala dugački veo i buketom od pomno izabranih bijelih cvijetova.


H.B.

Photo: Guliver/Getty

Objavljeno: 09.06.2013. u 18:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p