SVJETSKA MODA

Valentino i nova couture kolekcija kao hibrid visoke mode i digitalizacije!

Zanimljiv prikaz novog ruha modnih kolekcija!

Izazovno vrijeme u kojem se nalazimo pred vrata modne industrije postavilo je poprilično zahtjeve prepreke. Naime, nastaviti ondje gdje je sve stalo i predstaviti kolekcije ovog puta nije nimalo jednostavan proces te od dizajnera, ali i cijelog tima, zahtjeva nadilaženje ideja i predstavljanje odjeće na neke nove načine koji posljedično mogu donijeti i modelirati potpuno novi, svjež i originalan vizualno izvedbeni doživljaj.

'The Performance: of Grace and Light, a dialogue between Pierpaolo Piccioli and Nick Knight' ime je nove couture digitalne kolekcije, a uključuje Valentino odjevne predmete iza kojih stoji kreativni direktor kuće, Pierpaolo Piccioli. Nakon što su kultna modna imena poput Diora, Galliana i Maisona Margiele predstavili zanimljive video koncepte, Valentino je također pokazao svoje 'novo' viđenje mode i to zanimljivim filmom imena Of Grace and Light. Uz interesantne taktove glazbenice FKA Twigs, vizualna interpretacija digitalnog Valentino couturea sažima mistični svijet koji odjevne predmete prikazuje kao svojevrsna 'lebdeća mitska bića' s unificiranom pričom i idejom.

Dizajner ističe kako je sama priča koju ova kolekcija donosi svojevrsni odgovor krizi, ali i izazovima. Sama bjelina simbolizira nadu i svjetlost, a nepogrješiva voluminoznost naglašava raskoš couture dizajna i ulijeva nadu u one istinske postulate visoke mode. Kolekcija sadrži 16 divnih modela koji su načinjeni od najfinijih materijala poput šifona ili tafta, ručno izrađenih dekoracija i detalja, kao i konstrukcija koje akcentiraju svu ljepotu visoke mode. Zaključno možemo reći kako je Pierpaolo Piccoli još jednom predstavio sjajnu modnu priču i pokazao da couture, usprkos trenutnoj situaciji, itekako može opstati!

Cijeli film možete pogledati ovdje!

Foto: Valentino, Instagram
Objavljeno: 22.07.2020. u 16:03

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p