SVJETSKA MODA

Valentino još jednom dokazao zašto se nalazi u društvu dizajnera koji nikad ne griješe!

Zanimljiva sinergija visoke i nosive mode!

Nakon što smo ostali poprilično pozitivno iznenađeni odličnim kolekcijama koje su vodeći svjetski dizajneri dosad pokazali, Valentino je ipak ime od kojeg se uvijek očekuje više, a sama činjenica kako je ove sezone Piccioli predstavljanje kolekcije postavio u rodnoj Italiji, odnosno na milanskom Tjednu mode, a ne onom pariškom, dala je naslutiti kako nas idejno i izvedbeno očekuje još odlično osmišljena priča!

Valentino je kultna modna kuća koja uživa status modnog velikana čiji su modni kodovi i tradicija bezvremenska inspiracija mlađim dizajnerima. Unatoč tome što je riječ o kući koja predstavlja nasljeđe, Pierpaolo Piccioli uvijek iznova u kolekcije uspijeva unijeti dašak novog pritom ostajući vjeran onome što Valentino kao brend predstavlja. Tako smo ovog puta svjedoci zanimljive, potpuno nosive i divne dizajnerske vizije koja na vrlo vješt način pomiruje casual estetiku s postulatima visoke mode.Pierpaolo Piccioli je recentnu kolekciju postavio u milanskom industrijskom skladištu Fonderia Macchi čija je scenografija sažimala divne floralne ukrase i vizuale koji su asocirali pozitivne misli i nešto ljepšu okolinu od one u kojoj se svijet trenutno nalazi. Sve to nagovjestilo je da slijedi ležerna, a opet posebna i upečatljiva kolekcija koja krije komade namjene za svakodnevni život koji objedinjuju Valentino s ležernom i opuštenom ženom kojoj je važna udobnost i funkcionalnost. Ženstveni i jednostavni uzorci i materijali, detalji poput čipke i floralnih motiva ovu kolekciju postavljaju u formu mode koja počiva na jasnim, ali razigranim linijama te naglašava žensku liniju pritom ostavljajući dovoljno prostora za eksperimentiranje s oversized krojevima. Upravo su nešto glomazniji krojevi, ali i upečatljivi materijali i boje, kao i detalji u vidu torbica, ono što ovoj kolekciji podaruje dinamiku te na zanimljiv način modelira tradiciju i moderno viđenje Valentino žene, ali i muškarca.

Posebno je zanimljivo istaknuti činjenicu da nova kolekcija sadrži i traperice koje je Piccioli realizirao u suradnji s kultnim Levi's-om koje kao takve simboliziraju nešto pristupačniji vid visoke mode i modne kuće poznate po svečanim, raskošnim toaletama dostojnih crvenog tepiha. Govoreći o toaletama, iste nisu izostale niti u ovoj opuštenoj kolekciji, ali dolaze u nešto ležernijim krojačkim modelima koji neobavezno lepršaju oko tijela te neodoljivo asociraju na ljetnu bezbrižnost. Iako je u većini slučajeva riječ o modelima koji ne prate liniju ženskog tijela, vješto kombiniranje transparentnih materijala doprinijelo je kreiranju senzualnih nota koje su itekako ženstvene, elegantne, ali i odvažne.

Govorimo li o bojama, kolekcija sadrži različit kolorit, od strogih (ne)boja pa sve do vibrantnih nijansi ukomponiranih u zajedničku sinergiju koja ne dopušta loše raspoloženje, ali niti generičke kombinacije. Individualnost, kreativnost, kao i izvedba samo su neke od riječi kojima možemo opisati ovu odličnu kolekciju koja bez imalo razmišljanja predstavlja klasiku ukomponiranu u moderno ruho na najbolji mogući način.

Cijelu kolekciju pogledajte ovdje!

Foto: Valentino
Objavljeno: 28.09.2020. u 15:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p