SVJETSKA MODA

Valentino slavi dvije snažne žene

Emilie Flöge i Celia Birtwell kao vodeća inspiracija
Valentino 
 
Definitivno će revija modne kuće Valentino biti vruća tema danima, a pojavljivanje glumaca Bena Stillera i Owena Wilsona u ulogama Dereka Zoolandera i Hansela, ostat će dugo zapamćeno. No, revija nije gledatelje oduševila samo zbog neobične najave drugog nastavka kultne komedije Zoolander, nego i zbog samih kreacija. Zašto toliko volimo Valentino, dizajneri su pokazali u utorak 10. ožujka na Paris Fashion Weeku.

Maria Grazia Chiuri i Pierpaolo Piccioli u novoj kolekciji su odabrali dvije muze kao vodeću inspiraciju.
 
Valentino
 
Snažne žene, umjetnice i muze, Emilie Flöge i Celia Birtwell, inspirirale su svojim životima kreativne direktore Valentina za još jednu uspješnu kolekciju.
 
Valentino
 
Emilie je bila muza Gustava Klimta, a Celija svom mužu dizajneru Ossieju Clarku, ali i slikaru Davidu Hockneyju. Nadahnuti ovim umjetnicama, Valentino je na pisti predstavio novitete koji su pravo osvježenje u dizajnu.
 
Valentino
 
Dizajnerica Emilieja odbijala je nositi i stvarati krute korzete koji su bili must have tadašnje ženske mode. Upravo nježni A kroj koji ne sputavaju ženu čini okosnicu nove Valentino kolekcije. Emiliejin utjecaj možemo uočiti i kroz krznene kapute.
 
Valentino
Celia, koja je još živa, surađivala je s dizajnerima na pre-fall kolekciji, a predstavila je haljinu ukrašenu motivom zmaja.
 
Valentino
 
Valentino je ponovno predstavio kolekciju u koju smo se zaljubili. Ova modna kuća izvrsno njeguje prepoznatljiv stil, no ipak uvodi novitete pomoću kojih se razvija, ostaje u toku s užurbanim i surovim modnim svijetom, ali i poštuje nasljeđe svog osnivača.
 
Valentino
Mija Dropuljić
Foto: Guliver Images/Getty Image
Objavljeno: 11.03.2015. u 10:08

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p