SVJETSKA MODA

Valentinova čarolija nadahnuta Shakespeareom!

Haute couture kolekcija koja vodi u prošlost
Valentino haute couture 
srijedu 06. srpnja u Parizu je održana haute couture revija modne kuće Valentino. Na defileu modni dvojac Pierpaolo Piccioli i Maria Grazia Chiuri su dobili ovacije – i to ne samo zbog odlične kolekcije nego i zbog mogućnosti da je Mariji ovo posljednja kolekcija za Valentino.

Naime, u modnim krugovima se šuška kako će upravo Maria preuzeti kreativno vodstvo modne kuće Dior, no ta informacija do sada nije potvrđena. No, jedno je sigurno – ako Maria ode, modna kuća Valentino definitivno gubi snažan kreativni pokretač koji je uz Pierpaola oživio ovu talijansko kuću i udahnuo joj prepoznatljivu estetiku kojoj se svakom novom revijom iznova divimo.

Valentino haute couture
 
Valentino haute couture
Ovaj put talentirani modni dvojac odveo nas je u elizabetansko doba, slaveći s novom kolekcijom 400. godišnjicu smrti Williama Shakespearea i romantične renesansne Italije kroz njegova djela, kao što su Romeo i Julija.

Princeze, svećenici, prinčevi – cijela plejada likova prodefilirala je modnom pistom, a elementi njihovih odora vidljivi su u krojevima i upečatljivim detaljima. Teatralno i glamurozno, no ipak s dozom tako prepoznatljive Valentino romantike i elegancije – nova haute couture kolekcija ubraja se u jedne od boljih koje smo vidjeli u Parizu.

Modni dvojac je, kao i do sada, pazio na svaki detalj, do viktorijanskih kragni, statement zlatnog nakita do elemenata pojedinih uniformi, poput papinske, koji su tako vješto uklopljeni u ovu modnu priču, da je pravo uživanje istraživati sve dijelove pojedinih kreacija.
 
Valentino haute couture 
Valentino haute couture 
Valentino haute couture
Koliko truda je uloženo u svaku pojedinu kreaciju govori činjenica da je za crnu dugu haljinu s citatom If you love me I'm in your heart, if you hate me I'm in your mind da je za nju utrošeno čak 580 sati rada.

Sve u svemu dobivene ovacije govore samo jedno – Valentino je na samom modnom tronu, a odlazak Marije bio bi veliki udarac za ovu modnu kuću.

Mija Dropuljić
Foto: Instagram, Getty Images
Objavljeno: 07.07.2016. u 10:54

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p