SVJETSKA MODA

VAŽNO: Kako ću biti glamurozna diva?!

Pogledajte kolekciju Marc Jacobsa

Neke stvari jednostavno volite, bez obzira u kakvom pakiranju one dolazile. Ovoga puta - pakiranje je bilo i više nego odlično, šarmantno i krajnje neodoljivo. Govorimo o kolekciji Marc Jacobsa koja je jednostavno eksplodirala na pisti njujorškog tjedna mode. Genije iza imena Louis Vuitton, ali i samostalni dizajner koji opasno stvara trendove svake sezone, promijenio je kurs svoga stvaranja.

Bijeg iz šezdesetih

Nagli rez i bijeg iz šezdesetih godina osjetio se u svakom šavu njegove proljetne kolekcije, vjerojatno iritiran silnom količinom „ljubavi" kojom dizajneri redefiniraju te godine 20.stoljeća.

Vjerojatno ste upoznati sa činjenicom kako će nam tekuća sezona svakodnevno servirati razne savjete kako izgledati poput omiljenih likova iz serije MAD MAN (jesu li se potrošili?). Kako bi izbjegao zamku repetitivne kreativnosti, Jacobs se okrenuo zabavnim sedamdesetim godinama kada je pomodna ekipa New Yorka izlazila u STUDIO 54.

                                Dugi kaputi, seksi kombinezoni i šeširi široka oboda

Slavljem tih „divljih" trenutaka povijesti NYC-a, Jacobs je dotaknuo višu estetiku, naročito kada se odlučio za nešto ležerniju, ali nimalo manje seksipilniju, siluetu koju je obogatio šarmantnim bojama.

Kombiniranje stilova

Mješavina sedamdesetih, talijanske bezvremenske elegancije (obratite pažnju na šešire široka oboda te naočale u stilu Sophie Lauren), pariškog chica i resort boja stvorila je fuziju odlične energije koja će svoj epilog dobiti na proljeće i to diljem ulica svjetskih metropola. Boje poput zalaska sunca na Madagaskaru ili na Sejšelima odavale su dojam romantičarskog sanjarenja o nekom boljem svijetu lišenom svih negativnosti od kojih pati i sama modna industrija.

                     Boja devine dlake, dugi A-kroj i poslovni seksipil za koktel zabave

Boja vina, u kombinaciji s nijansama devine dlake daje vrlo „jestivu" kombinaciju koju lako možete zavoljeti i interpretirati na sebi svojstven način. Upravo je to snaga kolekcije s potpisom Marc Jacobsa - možete uzeti svaki prikazani odjevni komad i komotno ga ubaciti u svoju svakodnevnu garderobu. Čujemo li to riječi „uskoro rasprodano"? Apsolutno.

 

Marko Banjavčić

PHOTO: WWD.com

Objavljeno: 14.09.2010. u 12:28

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p