SVJETSKA MODA

Velike vijesti: Gucci ima novog kreativnog direktora!

Kultna modna kuća kreće u nove modne pobjede!
Kada je Alessandro Michele napustio Gucci, bio je to popriličan šok za modnu industriju, ali čak i ne tako neočekivan potez. Naime, Henri Pinault, glavni čovjek Keringa, Gucci je poželio još bolje pozicionirati što se tiče financijskog segmenta, a čini se kako je u tom slučaju, usprkos uspjesima, došlo vrijeme za novog kreativnog direktora koji će to i postići!
 
Michele je dizajner osebujnog karaktera koja se preslikava i na njegovu dizajnersku estetiku, a Gucci je uspio pretvoriti u jedan od najpopularnijih brendova današnjice koji je osim statusnog simbola, predvodio i aktualne trendove. Ipak, u posljednje vrijeme brojke prodaje više nisu rapidno rasle, već stagnirale, a Kering čini se ne tolerira ništa osim uzlazne krivulje. Nakon nekoliko neizvjesnih mjeseci, sada konačno znamo tko će zamijeniti Michelea, a to je Sabato De Sarno.

 

Iako je radio u prestižnim modnim kućama kao što su Valentino, Dolce&Gabbana i Prada gdje je započeo svoju karijeru, De Sarno sada po prvi put preuzima poziciju glavnog i odgovornog za imidž brenda, odnosno kreativnog direktora. Svoju prvu kolekciju predstavit će na milanskom Tjednu mode u rujnu, a moramo priznati da se jako veselimo vidjeti u kojem smjeru će novi kreativni direktor krenuti, a još više, kakav će odjek imati među publikom. De Sarno ispred sebe nema lak zadatak jer unatoč tome što je Michele nerijetko prozivan da od Guccija radi prevelik cirkus i karneval, bio je specifičan i odvažan, jedinstven i jako je dobro znao prodati cijelu ideju i priču. Njegove kolekcije i revije bile su nešto o čemu se priča, a hoće li i De Sarno napraviti zaokret ili ne, vidjet ćemo na jesen!

Foto: Instagram
Objavljeno: 28.01.2023. u 17:47

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p