SVJETSKA MODA

Velike vijesti za modnu industriju! Miuccia Prada više nije na čelu brenda! 

I službeno je potvrđeno ono o čemu se već neko vrijeme šuška! 

Kao što smo spomenuli, već neko vrijeme šuška se o odlasku Miuccije Prade s čelne pozicije Pradine grupacije, a sada je sve i službeno potvrđeno! Naime, osim Miuccije, odlazi i njezin suprug Patrizio Bertelli. Isto tako, već se zna i ime novog direktora, a ta čast pripala je Andreu Guerrau - bivšem direktoru Luxottice! 

Smjena će se dogoditi početkom 2023. godine, a prema BoF-u, u Pradinom rukovodstvu spremaju se velike promjene u smislu dovođenja još investitora kako bi brend nastavio uzlaznom putanjom, kao i zaposlenika iz LVMH-a. Iako je Prada malo kaskala na polju digitalizacije te su je svojedobno određeni brendovi ‘pregazili’, ovaj brend doskočio je problemu i vratio svoju popularnost i to uglavnom uz pomoć vintage trenda.

Sada Prada možda nije najprodavaniji brend, ali jako dobro kotira, dok Miu Miu uživa titulu najpopularnijeg dizajnerskog brenda. Sve to govori nam da je Prada bila u dobrim rukama, a ne sumnjamo niti da novo vodstvo neće nastaviti istim, odnosno još boljim putem! Ipak, Miuccia ostaje na poziciji kreativne direktorice brenda Miu Miu, dok će, kao i dosad, u suradnji s Rafom Simonsom sudjelovati u kreativnom vodstvu same Prade. 

Veselimo se vidjeti što nam donosi Pradina budućnost! 

Foto: Instagram
Objavljeno: 09.12.2022. u 14:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p