SVJETSKA MODA

Veliki povratak Johna Galliana na parišku pistu

Predstavljena nova kolekcija kuće Maison Margiela
Maison Margiela 
Nakon što je u Londonu predstavio svoju prvu kolekciju za ovu modnu kuću i izazvao ovacije, John Galliano se vraća na mjesto zločina - u Pariz. Nova kolekcija za Maison Margielu, predstavljena u petak 06. ožujka u sklopu Paris Fashion Weeka, svojevrsna je prekretnica u Gallianovoj karijeri.

Svi znamo kako je ovaj modni genij, kojem su se svi klanjali i koji je samouvjereno vladao pariškim modnim tjednom, na vrhuncu svoje karijere dotaknuo dno. Svi su ga se odrekli, a okrutna modna scena, koja tako rijetko prašta bilo kakve pogreške, već je pokopala nekadašnjeg kralja pariške scene.

Maison Margiela 
John Galliano je imao par pokušaja povratka, no niti jedan od tih pokušaja nije omekšao tvrda srca modne scene. Vijest da je modna kuća Maison Margiela odabrala upravo njega za novog kreativnog direktora, potresla je scenu, izazvala val oduševljena onih koji su i dalje vjerovali u njegov talent, ali je i povećala pritisak na samog dizajnera jer su njegovi protivnici nestrpljivo čekali bilo kakvu pogrešku da ga potpuno odstrane iz modnog svijeta.
 
Maison Margiela 
Kolekcija predstavljena u Londonu izazvala je senzaciju te se Galliano na parišku modnu scenu vratio s toliko potrebnom dozom samopouzdanja. A to se osjetilo i u kolekciji koju je predstavio u sklopu Paris Fashion Weeka.
 
Maison Margiela 
Kroz kolekciju se osjetio Gallianov potpis, no prije svega je bio vidljiv njegov talent da prepoznatljive komade iz povijesti modne kuće pretvori u nešto novo, zadržavajući pri tome prepoznatljiv stil branda za koji radi.

Predstavljene kreacije u sebi sadrže teatralnu razigranost, tako specifičnu za Galliana. Nevina i pomalo uznemirujuća razigranost magično privlači pozornost promatrača i tako vješto uvlači u novi svijet Maison Margiele.

Maison Margiela

Ovom kolekcijom Galliano je napokon dobio potvrdno klimanje glavom i onih najvećih protivnika. Da srca potpuno omekša i ponovno postane dio modne scene, bit će potrebno još neko vrijeme. No, dizajner je svakako na pravom putu. Napokon!


Mija Dropuljić
Foto: Guliver Images/Getty Image
Objavljeno: 07.03.2015. u 12:59

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p