SVJETSKA MODA

Veliki povratak: Ovaj kultni model Ray Ban sunčanih naočala ponovno je u fokusu fashionistica

Bezvremenski model koji pristaje svakom stilu

Jedan od najprepoznatljivijih Ray-Ban modela sunčanih naočala uvjerljivo je klasični Wayfarer. Jednostavan, bezvremenski dizajn osmišljen je još 1956., te je uživao veliku popularnost sredinom prošlog stoljeća. Ovaj kultni model tada su nosili brojni slavni, te se pojavio u nizu vrhunskih holivudskih filmova, što mu je donijelo ogromnu vidljivost na tržištu.

Wayfarer je pionir među klasičnim Ray-Ban sunčanim naočalama i možemo se složiti kako ustvari nikada nije niti izašao iz mode. Ipak, u nekoliko se navrata našao u fokusu trendsetera - nakon ponovnog lansiranja 1982., ali i sredinom 2000-tih. S obzirom na veliku popularnost Y2K trendova posljednjih godina, nimalo nas ne čudi što ovaj model sada ponovno proživljava svojevrsnu renesansu.

Tako smo primijetili kako sve više "it" djevojaka u posljednje vrijeme u svoje kombinacije uvrštava upravo kultne Wayfarerice. Najčešće je u pitanju klasični crni model, koji se na valu "tihog luksuza" sjajno uklopio u elegantne, minimalističke stylinge. Vrijedi spomenuti kako je na valu uspjeha originalnog Wayfarera Ray-Ban prije par godina izbacio New Wayfarer, redizajnirani stil inspiriran svojim prethodnikom.

Novi Wayfarer je nešto manjih dimenzija, zaobljeniji i uključuje nešto šira stakla. Za razliku od originala, nemaju pantoskopski nagib te leže ravnije na vašem licu. Također, dolaze u više od 10 varijacija boja, što vam daje više mogućnosti od starijeg modela. Koju god da varijantu odabrali, uvjereni smo kako nećete pogriješiti, jer u pitanju su zaista bezvremenske sunčane naočale kojima ćete se uvijek rado vraćati.

Foto: Instagram
Objavljeno: 26.11.2023. u 11:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p