SVJETSKA MODA

Veliki povratak Phoebe Philo vijest je koja je razveselila modnu industriju!

Modna dizajnerica najavila je veliki 'comeback' na modnoj sceni
Phoebe Philo, britanska modna dizajnerica čija je estetika i kreativna vizija postala svojevrsnim kultom francuske kuće Céline, najavila je veliki povratak na modnu scenu. No ovog puta, umjesto kreativne stolice u još nekoj od impozantnih modnih kuća, zasniva vlastiti brend...

Nakon stanke od nešto više od tri godine i brojnih špekulacija koji je njen sljedeći potez nakon odlaska iz kuće Celine, Phoebe Philo najavila je svoj veliki povratak i bacila modnu industriju u trans. Kažemo trans jer vrlo opskurno i samozatajno priopćenje za medije, vijest je odjeknula svim modnim kanalima i zagolicala maštu industrije i obožavatelja. Naime, Philo zaista je postala svojevrsni kult. Njen dizajn postao je prepoznatljiva estetike kuće Céline i trenutak kad je Phoebe obznanila da je njenoj karijeri došao kraj, mnogima nije bilo svejedno. Ipak, danas je stigla vijest kako će njen istoimeni brend biti sinonim za odjeću i modne dodatke čiji je korijen u iznimnoj kvaliteti i dizajnu.


Jako se radujem povratku na modnu scenu, kontaktu s publikom.“, rekla je Philo. Francuski konglomerat LVMH zaslužan je za njen povratak i pruža joj primarnu financijsku potporu no ostaje samo s manjinskim ulogom. Naime, kako je Philo istaknula, ključno je da njen brend ima samostalnost, da njime može neovisno upravljati i eksperimentirati, sve činiti pod vlastiti uvjetima. Bernard Arnault, predsjednik i izvršni direktor LVMH-a izjavio je kako se izuzetno veseli suradnji s Philo i istaknuo je kao jednu od najtalentiranijih modnih dizajnerica našeg doma.


S njime bi se složio i ostatak modne industrije. Ono što je Philo učinila za kuću Céline jedna je od rijetkih pojava i fenomena. Transformirati čitavu estetiku modne kuće u onu koja je relevantna za vrijeme u kojem živimo toliko glatko kako je to ona učinila, zaradile su joj hordu modnih obožavateljica koje su njen odlazak doživjele kao odlazak kakvog duhovnog vođe. Dizajnerica koja je ovladala fenomenom ženskog pogleda, razumjela modnu industriju i svijet u kojem djeluje i to sve pretočila u kolekcije koje su iznova bile bezvremenske i vješto prepoznatljive.

Očekuje li nas jednako i s njenim vlastitim brendom, predstoji tek vidjeti...
Foto: Instagram
Objavljeno: 12.07.2021. u 16:16

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p