SVJETSKA MODA

Versace se odriče prezentacije couture kolekcija

Zašto talijanska modna kuća odustaje od standardnog prikazivanja couture kolekcije?

Versace

Fragilna grana modne industrije, haute couture, ostaje bez još jedne prezentacije u narednim sezonama. Naime, talijanska je modna kuća Versace objavila kako svoje couture kolekcije više neće predstavljati na tjednu mode na način na koji smo navikli.  

Atelier Versace, koji je couture tjedan običavao otvarati uz plejadu poznatih modela, odlučio je više ne prezentirati kroz revijalni stil grandioznih modnih tjedana već se koncentrirati na intimnije prezentacije za probrane klijente "uz čašu šampanjca". Rezultat je to suludog tempa koji trenutno ganjaju modni dizajneri diljem svijeta, a zahtjeva beskonačan niz kolekcija koje se nižu jedna za drugom bez predaha. 

"U ovom trenutku radimo toliko revija, osam ako ubrajate couture, i to je tempo koji je zbilja neodrživ. Moda se mijenja, stoga zašto nešto ne promijeniti u ustaljenoj praksi?" rekao je Chief Executive brenda Jonathan Akeroyd. Versace je, naime, već preskakao couture prezentacije i to u periodu od 2004. do 2012. godine, a sada se čini odlučnim da se na takav tip predstavljanja najraskošnije kolekcije u ponudi niti ne vraća. Couture kreacije publika ionako najviše vidi na crvenim tepisima kada ih na sebi nose zvijezde. Pa se postavlja pitanje: treba li stvarno couture kolekciji revija kakvu poznajemo?

T.L.
Foto: Getty Images

Objavljeno: 19.01.2017. u 12:40

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p