SVJETSKA MODA

Versus by Versace kakvog još niste vidjeli

Stilski obrat Versus by Versacea obilježio drugi dan London Fashion Weeka
versus   
Belgijski vizionar, Anthony Vaccarello, koji je već drugu sezonu službeni kreativni direktor planetarno popuarnog brenda Versus by Versace, proljeće i ljeto 2016. vidi kroz pomalo pomaknutu, kulersku prizmu.
 
Suprotno onome što bismo očekivali u toploj sezoni, Donatella Versace i Anthony Vaccarello kompromis su pronašli u inspiraciji tamnom paletom boja. Povremeni snažni military detalji kontrastiraju nježnije cvjetne i voćne uzorke, a tamnu kolekciju su osvježile i traper jaknice i hlače kakve bismo očekivali u proljetno - ljetnoj sezoni.
  
versus  
versus 
Vaccarello je impresivnom kolekcijom potvrdio da razumije kreativni puls Versus by Versacea - klasični detalji poput medaljona u obliku lavljih glava, poigravanje sa zanimljivim prorezima i drape komadima koji laskaju liniji, krojevi s Versace potpisom - sve se to moglo vidjeti u kolekciji kojoj je kreativni direktor ipak dao osobni pečat zanesenosti tamnim, pomalo androgenim komadima.
  
versus  
versus 
Ideja kolekcije, ukoliko bismo je poželjeli interpretirati u jednom klasičnom dnevnom looku, izgledala bi ovako: crna košulja s kožnim detaljima kombinirana s hlačama maskuliniziranog kroja. Ovakva vizija modernog posve je udaljena od stereotipnog Versace looka, no pritom u detaljima zadržava ideju Versusa: stilsko osvježenje u kojem ne vidimo apsolutno ništa loše.
 
versus  
versus 
J.S.
Foto: Getty, Instagram
Objavljeno: 20.09.2015. u 11:24

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p