SVJETSKA MODA

Vetements više neće imati revije!

Novi koncept predstavljanja kolekcija
VETEMENTS
S
ve je više svjetski poznatih brendova koji odstupaju od klasičnih modnih revija i pokazuju svoje kolekcije na nove načine, a sada se tom trendu priklonio i Vetements i najavio nov pristup.  

Demna Gvasalia iz Vetementsa za Vogue je rekao kako su mu klasične revije dosadile i smatra kako modi treba nešto novo i svježe. Misli kako ovakva forma nije najbolji način prikazivanja novih kolekcija jer su oni svoje pokazali zaista svuda od seks kluba, restorana pa do crkve i kaže da je to postalo dosadno i iscrpljujuće pa će od sada napraviti nešto posebno kada budu imali vremena i potrebu za to. Demna je priznao kako je u potpunosti promijenio životni stil pa otuda i želja za poslovnom promjenom. On i brat Guram, nakon modnog tjedna u Parizu, preselili su Vetements studio i cijelo osoblje u Zurich. Demna je priznao kako mu je u Švicarskoj odlično jer se maknuo od maničnog modnog svijeta koji se odigrava u svim većim svjetskim gradovima. Priznaje kako stavljaju Vetements u umjetnu komu jer su od svojih početaka prije pet godina pa sve do sada prošli toliko toga da se jednostavno žele vratiti na sami početak. Naglasio je kako su oni neovisni pa mogu raditi što god žele i u tome vide ljepotu svog brenda. 

Već neko vrijeme se u modnom svijetu šuška oko velikih troškova modnih revija i iako to nije bila nepoznanica ipak se o tome nije pričalo, a upravo to je Demna naveo kao jedan od glavnih nedostataka ovog modela prikazivanja kolekcija. Priznao je kako je tek na posljednjoj reviji uspio s balkona gledati vlastitu reviju i kada je vidio da gotovo cijela publika snima i bavi se društvenim mrežama, zaključio je kako 80 posto odjeće koju njegov brend napravi ljudi na revijama ne vide ili ne shvate i u njima jednostavno ne vidi smisao. Najavio je kako će i dalje imati nove kolekcije svake sezone, ali će ih predstavljati na svoj, uvijek poseban način pa ne sumnjamo da će i dalje privlačiti brojnu publiku gladnu novih Vetements komada.

T.K.
Foto: Instagram
Objavljeno: 02.06.2017. u 12:27

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p