SVJETSKA MODA

Video: Kako Anna Wintour utječe na ljude

Tko se boji vuka još?

Urednica modne rubrike Daily Telegrapha, Hillary Alexander, sjela je rame uz rame uz najutjecajniju ženu u modnom biznisu Annu Wintour i usudila je se pitati o tome zašto je toliko utjecajna.

Anna je na London fashion weeku sjedila s prepoznatljivim tamnim naočalama i odgovorila na provokativno pitanje: je li zadovoljna načinom na koji je prikazana u već kultnom September Issue-u? „On (RJ Cutler, op.a) nije manipulirao ničime. Uzeo je snimke koje je imao i stvorio svoju sliku mene." izjavila je Anna i otvoreno priznala kako je oduvijek željela ovjekoviječiti svoj rad, pogotovo onaj na rujanskom izdanju, o kojem je, na kraju krajeva i snimljen film. Prilično dosadna materija? Samo na prvi pogled.

Pogledate li filmić malo pažljivije, vidjet ćete kako Anna, osim što nezainteresirano gleda uokolo dok odgovara na pitanje i nije posebno inovativna u svojim odgovorima. Najzanimljiviji dio je ipak sami kraj kada se Hillary Alexander ispričava Wintour jer joj je uzela toliko vremena (riječ je o mizernih minutu i pol materijala), ali u savršeno organiziranom svijetu urednice američkog Voguea- sigurno je riječ o cijeloj vječnosti. Anna uopće ne obraća pažnju na kolegicu nego ispituje organizatore „Možemo li se pozdraviti?".

Anna Wintour je kao urednica američkog Voguea na samom vrhu modnog trona. Ako vas voli, karijera vam se kretati brzinom svjetlosti prema modnom Olimpu, ali ako joj niste dragi, bolje da vas nema. sve do September Issue-a, Annino ponašanje bilo je urbana legenda, ali kada je dokumentirano kako Siennu Miller naziva „konjolikom" izazvala je zgražanje kod velike većine medija. Anni to očito nimalo ne smeta, dapače sretna je što sije strah među dizajnerima, ali i svojim kolegama.

Borina Kopčić

Objavljeno: 05.04.2010. u 13:24
Tagovi: Anna Wintour

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p