SVJETSKA MODA

Viktor&Rolf: Fragmenti starih haljina spojeni u nove kreacije

Nova couture kolekcija poznatog modnog dvojca

Viktor&Rolf

'Boulevard of Broken Dreams' naziv je haute couture kolekcije famoznog dizajnerskog dvojca Viktor&Rolf kojom su iznova uspjeli očarati modnu publiku koja uvijek vjeruje njihovoj nenadmašnoj kreativnosti, razrađenom konceptu i priči koja stoji iza svake kolekcije te, na koncu, fantastičnoj realizaciji koja ostavlja bez daha. 

Modni je dvojac niz parišku pistu i ovoga puta pustio kolekciju koja se zasniva na konceptu reciklaže koji dizajneri već dugo razrađuju. Ovoga su puta Viktor&Rolf kao polazišnu točku uzeli postojeće haljine, na kojima su bili vidljivi tragovi nošenja (te poneka oštećenja), te su ih ukomponirali u couture kreacije tako da su uzeli njihove očuvane fragmente i spojili ih s novima tvoreći nadrealne kolaže. Svaka je kreacija iznova konstruirana spajanjem nečeg starog i nečeg novog u nešto zbilja posebno što izgleda poput prave eklektične zbrke i izgleda neodoljivo zabavno u svom tom šarenilu i miksu materijala, boja i tekstura.

Eco-friendly kolekcije već su neko vrijeme u fokusu dizajnera Viktora Horstinga i Rolfa Snoerena, a povodom predstavljanja pariške couture kolekcije dvojac je izjavio: "Za nas kolekcija zrači poetičnom romantikom naglašavajući ljepotu koja se skriva u nesavršenosti. Upravo se u fragmentima koji nedostaju, u pukotinama i krhotinama skriva ona prava ljepota." Sedam članova dizajnerskog tima na neke je od kreacija potrošilo više od 1,260 sati ručnog rada spajajući komponente vintage komada u posve nove kreacije od kojih su već četiri spremne za kupnju, i to po cijeni od €20,000.

Viktor&Rolf

Viktor&Rolf

Viktor&Rolf

Viktor&Rolf

Viktor&Rolf

Viktor&Rolf

Viktor&Rolf

Viktor&Rolf

T.L.
Foto: Getty Images, Instagram

Objavljeno: 27.01.2017. u 11:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p