SVJETSKA MODA

Viralni dodatak: Zašto Guccijeva nova it torbica ima - kotače?

Talijanska modna kuća predstavila je Cruise kolekciju u Seulu
S ili bez Alessandra Michelea - Guccijeve revije bile su i ostale pravi modni spektakl. Cruise kolekcija za 2024., treća po redu otkako je Michele u studenom otišao s pozicije kreativnog direktora kuće, prikazana je ovog utorka u Seulu u šest stoljeća staroj palači Gyeongbokgung. Brend je "otputovao" na Daleki istok kako bi proslavio 25. godišnjicu svoje prve trgovine u glavnom gradu Južne Koreje. Guccijev show privukao je brojne A-listere s lokalne i svjetske scene - u prvom su redu sjedili zvijezda "Squid Gamea" Lee Jung-jae, Hanni iz megapopularnog K-pop benda NewJeans, ali i Dakota Johnson te ASAP Rocky.

Iako je lako moguće kako će se na jesen, s prvom kolekcijom novog kreativnog direktora Sabata De Sarna, estetika brenda promijeniti, na sinoćnjoj reviji Micheleov "štih" itekako se i dalje osjećao. Od retro sportske komade, dekonstruiranu radnu odjeću i neizbježnu "logomaniju" - bio je to Gucci koji nam je svima dobro poznat. Najveća razlika mogla se uočiti u silueti, koja je postala šira i voluminoznija, pogotovo kada su u pitanju hlače i sportski dresovi. Najavljeno je kako će se silueta referirati na "evokativni Gucci 90-ih", što se najviše dalo uočiti po bomber jaknama svih zamislivih oblika, poderanim trapericama i krojevima jakih ramena.

Također, brend se pridružio JW Andersonu, Dioru, Hermèsu i drugim luksuznim kućama koje su se posljednjih godinama inspirirale surferskom i skejterskom kulturom. Pažnju su plijenila neoprenska odijela, obuća nalik onoj za vodene sportove i, najvažnije, skateboard torbice. Ovaj modni dodatak, koji je instantno postao viralan, uključuje skateboard u stvarnoj veličini s kotačima, s Guccijevom monogram torbicom pričvršćenome u sredini.

Foto: Instagram, Gucci
Objavljeno: 17.05.2023. u 11:16
Tagovi: Gucci, moda, modna revija

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p