SVJETSKA MODA

Visoka moda ovog vikenda dominirala je Italijom: Valentino i Dolce&Gabbana predstavili impresivne kolekcije o kojima se ne prestaje pričati!

Velika dizajnerska imena od kojim se očekuje mnogo!

Tjedan visoke mode pokazao je najbolje od najboljeg, a iako su neki posebno briljirali, neki malo podbacili, impresivnih kreacija definitivno nije nedostajalo. Tako smo proteklog vikenda imali priliku, makar online, uživati u kolekcijama čuvenih talijanskih modnih kuća koje pretpostavljate, niti ovog puta nisu prošle bez upečatljivih modnih vizija, ali i pokojeg skandala!

VALENTINO

Pod dirigentskom palicom Pierpaola Picciolija, Valentino proživljava neke od svojih najboljih trenutaka jer ovaj modni vizionar baš uvijek iznova uspije opravdati poziciju u ovoj čuvenoj modnoj kući. Ovogodišnja revija bila je postavljenja u Rimu, točnije na Španjolskim stubama koje su poprilično dojmljiva kulisa, a zanimljiva je i činjenica da se u neposrednoj blizini nalazi i prvi Valentino butik koji je Garavani otvorio davne 1959.godine. Kolekcija ‘The Beginning’ odvela nas je u čarobni couture svijet slojeva i precizne izrade, pomno dizajniranih detalja i svojevrsnih hommagea nekim prošlim vremenima velikog Valentina. Primjerice, statement piece koji je otvorio reviju bila je ružolika crvena haljina kao asocijacija na haljinu Fiesta koju je Garavani osmislio za svoju prvu kolekciju, a uslijedilo je još pregršt kreacija koje su istinske zaljubljenike u Valentino odmah podsjetile na nasljeđe ove modne kuće. Sama kolekcija obiluje vrlo nosivim komadima čija se kompleksnost krije u detaljima poput konstrukcija na glavi koje su odraz couturea. Također, tu je i igra volumenom, različitim teksturama materijala, kao i cut-out rješenjima koji kolekciji daju dinamiku i odvažnost, ali zadržavaju profinjeni modni kod koji Picciolijev Valentino čine tako neodoljivo - savršenim!

No, sjajnu reviju malo je zasjenila tužba koja je stigla od strane Diora. Naime, Valentinov produkciji tim, zbog lokacije revije, navodno je okolnim trgovinama onemogućio rad što se posebno nije svidjelo velikom Dioru koji se je, kao što smo spomenuli, oglasio tužbom. Na kraju, preostaje vidjeti kako će ova modna podbadanja završiti i hoće li se uspjeti postići kompromis.


DOLCE&GABBANA

D&G Alta Moda sinonim je za ekstravaganciju na talijanski način i moramo priznati da unatoč svemu, s velikim nestrpljenjem iščekujemo tu estetiku kiča koju ovaj dizajnerski duo tako dobro radi. Ovog puta živopisna Sicilija ponovno je odabrana kao lokacija održavanja revije, a otok Ortigia, točnije Piazza del Duomo, zaživjela je kao savršena scenografija koja je na pravi način iznijela svu D&G raskoš. Ova revija bila je ujedno i proslava čak desete godišnjice Alta Mode, stoga ne čudi što ovaj spektakl nisu propustila broja poznata imena svjetske modne, ali i showbuzz scene. Domenico i Stefano kontroverzne su ličnosti, a takve su i njihove kolekcije jer se ne libe upotrijebiti pregršt različitih elemenata koji u konačnici čine taj prepoznatljiv D&G modni vrtuljak. Obilje tkanine, detalja, šljokica, ali i dekonstrukcije, iznjedrili su kolekciju koja koketira sa skulpturalnim oblicima sažimajući fragmente različitih kultura. Ipak, u konačnici, kolekcija vrišti - Sicilija, taj predivan košmar ljepote i šoka, opijajuće poetične mode koju ne možemo prestati gledati.

Foto: Instagram, Youtube
Objavljeno: 11.07.2022. u 18:23

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p