SVJETSKA MODA

Vjenčanica Kate Middleton je kopija?!?

Sudska trakavica oko haljine nošene 2011. godine

Kate Middleton 
Christine Kendall, dizajnerica vjenčanica iz Hertfordshirea u Britaniji, podigla je sudsku tužbu protiv modne kuće McQueen i kreativne direktorice Sarah Burton zbog navodnog kopiranja njezinog dizajna i to za, ni manje ni više, nego vjenčanu haljinu Kate Middleton koju je 2011. godine gledao čitav svijet. 
 
"Naša je klijentica uvjerena kako je njezin dizajn bio kopiran te joj je time nanesena teška nepravda," izjavio je odvjetnik Christine Kendall te dodao: "Naša tužba se nipošto ne odnosi na Vojvotkinju i kraljevsku obitelj". Brzo su se javili iz stožera modne kuće te su optužbe za kopiranje prozvali potpunim nonsensom: "Sarah Burton nikada nije vidjela niti jednu skicu Christine Kendall niti je znala za nju sve dok nam se gospođa Kendall nije javila, nekih 13 mjeseci nakon svadbe. Ne znamo zašto je isto pitanje pokrenula ponovno, i to 5 godina nakon kraljevskog vjenčanja. Optužbe smatramo smiješnima."

Burton je 2012. godine nagrađena od strane kraljevske obitelji za poseban doprinos modnoj industriji, a Middleton je nastavila nositi dizajn s McQueenovim potpisom i nakon vjenčanja. Sada samo predstoji pričekati i vidjeti kako će završiti ova sudska trakavica.

T.L.
Foto: Getty Images
Objavljeno: 26.04.2016. u 08:55

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p