SVJETSKA MODA

Vjenčanice po mjeri svake princeze

Vera Wang i ove sezone pomiče granice tradicije

Američka dizajnerica Vera Wang već dugi niz godina slovi za ultimativnu i neprikosnovenu kraljicu vjenčanih haljina, a doći do oltara u jednoj od njenih čarobnih vjenčanica san je milijun djevojaka diljem svijeta.

Osim što jako dobro zna u kojem će se tipu haljine svaka žena osjećati poput princeze, Vera Wang već odavno pomiče granice tradicije i jasno daje do znanja kako savršena vjenčanica uopće ne mora biti bijela te izgledati poput kakve krute slastičarske kompozicije.

Koketirajući u prošlosti s inovativnim bojama i teksturama, Vera Wang je znala nemalo iznenaditi tradicionaliste - u kolekciji vjenčanica za proljeće 2013. njenom pistom su se nizale raskošne crvene haljine, sezonu prije istovremeno je oduševila i sablaznila mnoge izborom crnih vjenčanih toaleta, a ove jeseni vratila se bijeloj boji, dizajnirajući bajkovite balske haljine.

Ipak, to je bio tek prividni dojam smirivanja njene estetike, jer na vlastitoj reviji za jesen 2014., održanoj prošlog petka u New Yorku, Vera Wang prikazala je vjenčanice u svim mogućim nijansama ružičaste boje.

Jarke nijanse i bogati detalji na vjenčanici izbor su koji ovisi o ukusu pojedinca, no budući da slavna dizajnerica sve što dotakne pretvara u zlato, uopće ne sumnjamo kako će u spomenutim haljinama uskoro do oltara prodefilirati brojne dame.

 

H.B.

Photo: verawang.com

 

Objavljeno: 15.10.2013. u 18:06

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p