SVJETSKA MODA

Vogue je tužio Drakea zbog ‘krađe’ naslovnice!

Novi skandal na pomolu!

Glazbeno/modni svijet 'potresla' je vijest o novoj tužbi, a glavnu ulogu u priči imaju Vogue i Drake. Naime, Drake je 'izbacio' novi album s reperom 21 Savage, a problem je u najavi, odnosno tome što ista zapravo prikazuje naslovnicu Voguea koja se u realnosti nije dogodila. To je bio dovoljan razlog da ovaj prestižni časopis tuži glazbenika.

Condé Nast, izdavač Voguea, odmah nakon objave naslovnice novog albuma tužio je glazbenika, ali i tvrtku za odnose s javnošću koja ga zastupa. Kao razlog tužbe navodi se zloupotreba brenda i njegovog zaštitnog znaka bez odobrenja, a korištene su i fotografije Anne Wintour koja za iste traži vrtoglavih 4 milijuna dolara. Isto tako, istaknuto je da je reputacija časopisa narušena i povrijeđena te se traži hitno uklanjanje najave albuma i ‘What’s In My Bag’ videa što su iz reperova tima i učinili. Usputno, sporni video karikaturno prikazuje modnu industriju, ismijava časopis i poprilično je uvredljiv.

'Her Loss’ ime je novog albuma koji je sada zapravo u sjeni skandala vezanog za tužbu, a reperi su ga između ostalog promovirali i na način što su dijelili ‘lažne’ naslovnice, objavljivali ih na društvenim mrežama i ostalim online kanalima. S obzirom na to da Condé Nast nije odobrio ovakav način promocije, a uzimajući u obzir da je riječ o prestižnom časopisu koji ne pristaje na kompromise, iako je naslovnica i sve vezano za istu uklonjeno, tužba zasigurno neće biti povučena, stoga preostaje vidjeti na koji način će ovo sve završiti.

Ipak, ne možemo se ne zapitati kako je uopće došlo do ovakvog propusta u tako velikoj marketinškoj mašineriji koja se krije iza repera koja je sigurno mogla predvidjeti ovakav potez izdavačke kuće Condé Nast. 

Foto: Instagram, Unsplash
Objavljeno: 09.11.2022. u 12:57

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p