SVJETSKA MODA

Vraća li se sport na piste?

Predstavljamo: Alexander Wang proljeće/ljeto 2012.

Sportska estetika nije najlakši teren na putu prema zvjezdanoj slavi i dojmljivijem prodajnom rezultatu. Dapače, stvaranje koje uključuje sportske motive kao inspiraciju zna se naći na crnoj listi modnih trendsetera koji radije nose krpice s predznakom chic, classic ili vintage.  Upravo u tome kontekstu misija mladog i otkačenog Wanga zvuči nevjerojatno.

U potrazi za novim muzama, našao se području u kojem dosad nije obitavao. Staviti patent na apsolutno sve odjevne komade, stilizirati ih u kontekstu sportske jednostavnosti i nalijepiti im etiketu ulične mode? Zvuči dobro no kakva je finalna realizacija? Više nego zadovoljavajuća.

 

Uzevši najbolje od rada Nicolas Ghesquierea, Alexander je u proljetnoj kolekciji nastojao spojiti elemente europske mode s onom krajnje utilitarnom kao što je američka. Bez prevelike pretencioznosti, izveo je na pistu krajnje nosive komade kojima ništa ne možemo zamjeriti. Odmak od uličnog pulsa je vidljiv, premda nikada ignoriran. Pravilno doziranje je sve i Wang to itekako dobro zna.

M.B.

Photo: wwd

Objavljeno: 12.09.2011. u 16:50

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p