SVJETSKA MODA

Vrijedi li ova haljina 68,000 dolara?

Modna kuća Saint Laurent Paris ponovno podiže prašinu

Otkako je Hedi Slimane sjeo na čelo kreativne direkcije modne kuće Saint Laurent Paris, bura oko iste još uvijek ne jenjava. Stupce u medijima Hedi je isprva punio javnim prepirkama s kolegama iz modne branše, nakon toga prikazao je dvije kolekcije od kojih se posljednja uvjerljivo odmaknula od svega onoga što je YSL predstavljao posljednjih godina, a spominjalo ga se i na račun neobičnog izbora zaštitnih lica u kampanjama, među kojima su ona potencijalno najbizarnija bila Marilyn Manson i Courtney Love.

Osim toga, modnim insajderima ispod radara nisu prošle ni neke Saint Laurent Paris krpice, čije etikete otkrivaju basnoslovno skupe cijene. Nedavno smo vam već pisali o poliesterskoj jakni vrijednoj 61,000 dolara, a novi val kontroverzi izazvala je baby-doll haljinica, predstavljena u sklopu jesenske kolekcije, koju Cara Delevingne nosi u kampanji.

Mini haljina s cvjetnim printom ponijela je cijenu od 68,000 dolara, a mnogi se pitaju u čemu točno leži njena posebnost, jer osim što su u nju ručno ušivene mikro perlice, haljina još uvijek ne opravdava svoju cijenu. Bilo kako bilo, čini se kako fama koja se stvara oko pojedinih komada iz Saint Laurenta na ruku najbolje ide samom Hediju.

 

H.B.

Photo: Guliver/Getty, Saint Laurent Paris

Objavljeno: 10.06.2013. u 15:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p